Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından bu yıl 3.kez düzenlenen Uluslar arası Resim Sempozyumu, Karizma Yerleşkesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergi ile sona erdi. Uluslararası Resim Sempozyumu’na destek veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova halkı ile üniversitenin kaynaşması adına desteklerinin süreceğini söyledi. Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İsmet Çavuşoğlu ise geleneksel hale gelen etkinliği önümüzdeki yıl TİGEM’de halka açık olarak gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Amerika Birleşik Devletleri, Mısır, Bulgaristan’dan sanatçıların da katılımı ile bu yıl 3.kez gerçekleştirilen Uluslar arası Resim Sempozyumu’nun kapanış töreni Karizma AVM Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. Yalova Belediyesi’nin de katkıları ile gerçekleştirilen Uluslar arası Resim Sempozyumu’nda Türkiye’den Prof.Dr.İsmet Çavuşoğlu, Melihat Tüzün, Emel Koru, Pınar Kamber, Sevilay Emirza Yıldız, Bulgaristan’dan Nedret Yaşar, ABD’den Necmi Murat, Mısır’dan Walid Farouk eserleri ile yer aldı. Kapanış töreninde konuşan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İsmet Çavuşoğlu, geleneksel hale gelen sempozyumu önümüzdeki yıl yaz aylarında gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Yalova Belediyesi’nin de desteği ile önümüzdeki yıl Sempozyumu TİGEM gibi bir mekan da Yalova halkının da katılımı ile gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Prof.Dr. Çavuşoğlu “Yalova’da Resim Sempozyumu kalıcı hale gelmiştir. Bundan sonra yaz aylarına geri çekerek ağustos, eylül aylarında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sergi alanımız ise bu yıl küçük kaldı. Önümüzdeki yıl Yalova Belediyesi’nin de desteği ile TİGEM gibi açık alanda gerçekleştirebiliriz.  Bir şehirde üniversite varsa, kurumlar arasında işbirliği gereklidir. Sanat eseri varsa sanatçı da vardır, izleyici de vardır. Burada sanatçı, sanat eseri ve izleyici üçgenin ayakları gibidir” dedi.
Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen 3.Uluslararası Resim Sempozyumu’nun kapanış törenine katılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da Yalova Belediyesi’nin üniversiteye desteğinin süreceğini söyledi. Yalova halkı ile üniversitenin kaynaşması adına bu tür işbirliği projelerinin önemli olduğunu belirten Başkan Salman, “Belediyemizin sanatsal etkinlikler için üç salonumuz var, Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde açılan yeni salonumuz bu tür etkinlikler için çok uygun. Yalova halkı ile üniversitenin kaynaşması adına Yalova Belediyesi çalışmalarını sürdürecek. Yalova gelecekte bundan maksimum faydayı görecek. Bu da Yalova’nın katma değerini yükseltecek. Yalova  çok özel bir kent,  Atatürk’ün kenti. Bu dünyada bir cennet varsa orası da Yalova’dır. Bu kentte yaşayanlar her şeyin en mükemmeline layıktır” dedi. Üçüncü Yalova Uluslar arası Resim Sempozyumu’nun kapanış töreni katılımcı sanatçılara sertifikalarının takdim edilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim