Yalova hep hayalini kurduğu Tığ Fakültesine kavuşmak için YÖK'ün aldığı ilke kararının çevresinde dolaşacak. Bu kapsamda ilk adım olarak ile bir Sağlık Bilimleri Fakültesi kazandırılması için çalışma başlatıldı. Bunun için YÖK'e resmi başvuru gerçekleştirildi. Ancak bu fakülte için YÖK'e yüzlerce başvuru gerçekleştirildi. YÖK'de 2 üyesi bulunan Yalova Üniversitesi ise bunu aşabilmek adına zor bir mücadeleye girecek. Amaçlarının ilk etapta Sağlık Yüksek Meslek Okulunu, ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni ve daha sonra'da Tıp Fakültesini ile kazandırmak olduğunu vurgulayan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "Rehabilitasyon merkezi 3 bloktan oluşuyor. 4.5 milyon TL'lik bir masrafı var. Yapılan girişimler neticesinde 1 milyon TL'lik bölüm bulundu. Bu parayla C Bloğun onarımına başlıyoruz. C Bloğun ihalesini de kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz. 3.5 milyon TL'lik diğer bölümü bulmaya yönelik çalışmaları sürdürüyoruz. Bu parayı bulur bulmaz diğer 2 bloğu da onaracağız. Termal'in 3 boyutu var. Bunlar sağlık, turizm ve Yalova Üniversitesi'nin dışa bakan yüzü olması. Birinci etapta onarılacak olan C Blokta Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nu hayata geçireceğiz. Bizim bir hedefimiz var. O da burada bir Tıp Fakültesi kurmak. Ancak bu YÖK'ün aldığı kararlar neticesinde mümkün değil. Onun için ilk adım Sağlık Bilimleri Fakültesini kurmak. Bunun  3 adımından ilkini  Sağlık Meslek Yüksek Okulu ile atıyoruz. Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesini kurmak için adım atacağız. Daha sonra da Tıp Fakültesi için harekete geçeceğiz. Bu kapsamda en büyük avantajımız YÖK'de 2 üyemizin olmasıdır. Sağlık Bilimleri Fakültesi için YÖK'e başvurumuzu yaptık. Çok sayıda başvuru arasında 2 üyemizin avantajını kullanarak ön plana çıkmayı ümit ediyoruz" dedi. 

Prof. Dr. Hatipoğlu, "Tıp Fakültesi'ni Mümkün Görüyorum"

Yalova Üniversitesi'nin talebini öne aldırarak ile Sağlık Bilimleri Fakültesini kazandırmak istediklerini vurgulayan YÖK üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, "Şu anda 750 bin ve üzeri nüfusundaki illere Tıp Fakültesi açılması ilke kararı var YÖK'ün. Bunu aşabilmek için de Sağlık Bilimleri Fakültesi açılması gerekiyor. Yalova'nın nüfusunun 100 binden biraz fazla olması bizi zora sokuyor. Ancak biz bu konuda elimizden geleni yapacağız. Yalova'nın nüfusunu 100 bin olarak hesaplamak yanlış Yalova'nın nüfusu 20 bindir. Körfez Köprüsü ve Otoban ile Yalova'ya yapılacak olan bir Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tip Fakültesi bölgeye hizmet eder. Bunları göz önünde tuttuğumuzda Tıp Fakültesini mümkün görüyorum" şeklinde konuştu.

YÖK'ün Yalova Üniversitesi kökenli diğer üyesi olan Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım ise, "Yalova'nın bir TIP Fakültesi kazanması için ilk adım Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin kurulması. Üniversitemiz bu başvuruyu yaptı. Şu andan itibaren tüm gücümüzle bu fakültenin ilimize kazandırılması için çalışacağız" dedi.


Editör: TE Bilişim