2018/2019 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala öğrenci servisleri de tüm hazırlıklarını tamamlayarak okulların açılmasını beklemeye başladı. Bu konuda açıklamalarda bulunan Yalova Servisçiler Odası Başkanı Arif Oktay Tunç, “Tüm hazırlıklarımız tamam sorunsuz bir eğitim öğretim yılı geçirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
Tüm araçların titizlikle kontrolden geçirildiğini de dile getiren Tunç, “2018/2019 eğitim öğretim yılına yönelik bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Araçlarımızı yeniledik. Öğrencilerin güven ve konforlu bir şekilde evden okula, okuldan eve servislerini yapmak adına tüm gereksinimlerini yerine getirdik. Araçlarımızı gerekli tüm kontrollerden de geçirdik” diye konuştu.

“P” Plaka harici araçlar servis taşımacılığı yapamaz
Yalova’da okul servis araçları çalıştırmaya ilişkin usul ve esaslarda da değişikliğe gidildiğini belirten Tunç, “Yalova’da ki tahsisli ve tahditli servis minibüsleri, ‘S’ Plakadan, ‘P’ plakaya döndüler. Bu ne sağladı derseniz; Artık her servis minibüsü hangi ilçeye ait bunu daha kolay anlayabileceğiz. Yalova merkezdeki araçlar 0’dan, 4000’e kadar Gri kuşak, Altınova ilçesindeki araçlar 4001’den 5000’e kadar sarı kuşak, Çiftlikköy’deki araçlar 5001’den, 6000’e kadar kırmızı kuşak, Çınarcık’taki araçlar 6001’den 7000’e kadar Mavi kuşak, Termal’deki araçlar 7001’den, 8000’e kadar Yeşil kuşak, Armutlu ilçesindeki 8001’den 9000’e kadar olan araçlar Bordo kuşak ve özmal olan 9001’den 9999’a kadar olan araçlar ise Siyah kuşak kullanacaklar.  Böylece vatandaşlar hangi servis aracı hangi ilçenindir bunu rahatlıkla ayırt edebilecek. Okul Servis Araçları Çalıştırmaya ilişkin usul ve esaslar değişti. Bu konuda yeni bir yönetmelik hazırlandı. Buna göre P plakalı tahsisli araçların dışındaki araçların hiç birisi servis taşımacılığı yapamayacaklar. Artık korsan taşıma yapan araçlar sorunu da ortadan kaldırılmış oldu” dedi.

“Velilere büyük görev düşüyor”
Bu konuda velilere de büyük görev düştüğünün altını çizen  Yalova Servisçiler Odası Başkanı Arif Oktay Tunç, “Burada sadece kolluk kuvvetlerine değil velilere de büyük bir görev düşüyor. Bundan sonra P Plaka dışındaki hiçbir araca çocuklarını emanet etmesinler. Zira öğrenci servisi araçlar sadece P plakalı olanlardır. Eğer bu plaka dışında taşıma yapan araç görürlerse bunu polise bildirsinler. Biz bu konuda çok duyarlıyız. Okullara da gerekli yazıları gönderdik. Okullarda P plaka dışı taşıma yaptıran okul tespit edersek onlarla ilgili de suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Fiyatlara %16 zam yapıldı
Yalova’da en çok merak edilen konu ise bu yıl servis ücretlerine yapılacak zam miktarıydı. Bu konuda da açıklamada yapan Tunç enflasyon ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlara dayalı olarak %16’lık bir zam geldiğini dile getirdi. Tunç, “Bu yıl enflasyonun artması, akaryakıt fiyatlarındaki anormal yükselişe dayalı olarak fiyat tarifesinde zam yapmak zorunda kaldık. Enflasyon oranının altında bir zam uygulamaya çalıştık.  Fiyatlara %16 zam yapıldı. 0-1 kilometre arasında 200 TL, 1-4 kilometre arasında ise 210 TL olacak. Geçen sene en kısa mesafe için 188 TL fiyat alınıyordu” dedi.

Editör: TE Bilişim