Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ ın himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” ile ilgili çalışmalar Yalova’da da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu’nu ziyaret etti. Burada açıklama da bulunan Tosun, “Toplumların gelişmişlik düzeylerinin eğitimle ölçüldüğü, bilginin dünyanın en pahalı hazinesi olduğu bir çağda yaşıyoruz. Çağı yakalamak ve çağın gerisinde kalmamak adına milletimizi oluşturan her yaştan insanın eğitimle, bilgiyle donatılması şart olmuştur.

Bu bilinçle Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Hanımefendi´nin himaye ve öncülüğünde ülkemiz genelinde Okuryazarlık Seferberliği ilan edilmiştir.” dedi.

Yalova Valiliği öncülüğünde sürdürülen, Vali Tuğba Yılmaz’ ın yakından takip ettiği ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Okuryazarlık Seferberliği kapsamında ve Yaşlılar Haftası nedeniyle en yaşlı kursiyer Sabriye Demir’ i ve kursiyerleri ziyaret eden Tosun, Sabriye Teyze’nin topluma örnek olduğunu, göstermiş olduğu çaba ve azminden dolayı onu tebrik ederek Yaşlılar Haftası’nı kutladı.

“83 Yaşındaki Sabriye Teyze’nin Azmi Takdir Topluyor”

“Okuryazarlık Seferberliğinde en yaşlı kursiyeri 83 yaşındaki Sabriye Demir, okumanın ve öğrenmenin yaşı olmadığını gösteriyor” diyen Tosun sözlerine şu şekilde devam etti, “Unutmayınız ki bizim için en büyük mükâfat, bu tür kampanyalarla okuma-yazma öğrenmesine vesile olduğumuz her bir vatandaşımızın duasında olmak ve sevincine ortak olmaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okuma-yazma bilmeyen genç-yaşlı, kadın-erkek tüm vatandaşlarımızı, Dinimizin ilk emirini, ilk ayetini “Oku” emrini yerine getirebilmek için Halk Eğitim Merkezlerimize davet ediyoruz”

Editör: TE Bilişim