Macera Geçidi adlı kitap serisi ile gençlerin ve çocukların en sevdiği yazarlar arasına giren Tuncel Altınköprü, Saffet Çam Ortaokulu öğrencileri ile buluştu. Yazar çocuklarla sohbet edip, kitaplarını imzaladı.
Yalovalı yazar Tuncel Altınköprü, Macera Geçidi adlı seri kitapları ile gençler ve çocuklar tarafından sıkça tercih edilen yazarlardan birisi oldu. Yalovalı olan Tuncel Altınköprü her fırsatta da minik hayranları ile bir araya gelmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Saffet Çam Ortaokulu’nu ziyaret eden yazar burada çocuklara çocuk kitaplarında doğru örnekler ve hayattaki başarı algısı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Şu ana kadar 62 eseri bulunan Altınköprü, yazmanın bir tutku olduğunu dile getirdi. Çocukların sorularını yanıtlayan ve onlara tavsiyelerde bulunan Altınköprü kitaplarını da minikler için imzaladı.
Tuncel Altınköprü kimdir?
Yazar, 1946 yılın a İstanbul'da doğdu. Beyazıt Beşinci İlkokulu, İtalyan Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesini bitirdi. Ardından girdiği İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Umumî Psikoloji (tezli), Tecrübî Psikoloji, Felsefe ve Çapa Tıp Fakültesi’nden Psikiyatri sertifikalarını aldı. 1971 yılında Altınköprü Yayınevini kurarak kendi eserlerini bu yayınevi bünyesinde yayınlamaya başladı.  Bugün çeşitli konularda yayınlanmış elliyi aşkın telif eseri bulunmaktadır. Kimi dergilerde yayınlanan makalelerinin yanı sıra psikoloji, çocuk eğitimi ve edebiyatı alanında çok sayıda çalışması vardır. Kurucu ortaklarından olduğu İlgi Yayıncılık ve Güçlü Yayıncılık bünyesinde de Türk yayın hayatına hizmet eden yazar, yirmi yıl Ders Kitapları Anonim Şirketinin tasarım ve yayım müdürlüğünü sürdürdükten sonra emekli olmuştur. Yaşamını halen Yalova’da sürdürmekte olan yazarın; psikoloji, eğitim ve çocuk edebiyatı alanlarında 62 adet kitabı bulunmaktadır.



Editör: TE Bilişim