Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yalova’da yeni Eğitim –Öğretim Yılı’na anaokulundan liseye kadar hizmet verecek kampüsü ile merhaba demeye hazırlanıyor. Uğur markasının 48 yıllık deneyimi, vizyonu ve uluslar arası başarısı Yalova’da kurulacak olan kampüsle Yalovalı öğrencilerle buluşacak.
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları  Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Türkiye genelinde 11 kampüs açılacağını belirterek, yaklaşık 25 milyon TL yatırımla Yalova’da eğitimde öncü adımlar atamaya hazırlandıklarını söyledi. Yalova’da açılacak 11 bin metrekarelik 1000 öğrenci kapasiteli kampüs okulunda 150 çalışan istihdam edilecek.
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, Yalova’daki eğitim yatırımlarını anlatmak üzere Tike Restoran’da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Bursa Koordinatörü Mehmet Yıldız,”Okul öncesinden başlayarak hem fiziki şartları hem de eğitmen kadrosu ile mükemmel bir eğitim –öğretim hizmeti sunacağız. Yaklaşık yarım asırdır devam eden akademik başarı geleneğimizi yeni kampüslerimizde de sürdüreceğiz” dedi.Yıldız  yeni eğitim –öğretim yılında açılacak olan ve Çiftlikköy ilçesinde yapımı hızla devam eden kampüste eğitim alacak öğrencilerin kayıtlarının ise Cumhuriyet Caddesi tanıtım ofisinde alınmaya başladığını söyledi.
“3 Yılda 50 kampüs 50 bin öğrenci”
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Bursa Koordinatörü Mehmet Yıldız, 48 yıl önce kurulan ve bugün eğitim sektöründeki gücünün kaynağı olan Uğur markasını farklı bir noktaya taşımak istediklerini söyledi. Yıldız, “2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde Türkiye genelinde 11 yeni kampüs açılacak. 3 yılda 50 kampüs 50 bin Uğurlu öğrenci ile eğitimde öncü adımlar atmaya hazırlanıyoruz” dedi.
“Dünyanın En İyi Lise ve Üniversitelerine Öğrenci Yetiştireceğiz”
Hedeflerinin Uğur Okulları’nda en deneyimli eğitmen kadrosu eşliğinde öğrencilerini bir dünya vatandaşı olarak yetiştirmek olduğunu aktaran Yıldız, sadece Türk üniversitelerine değil, bütün dünya üniversitelerine öğrenci hazırlayacaklarını söyledi. 
Yıldız “Öğrencilerimiz kusursuz bir yabancı dil eğitimi alacaklar. 5. sınıftan itibaren İngilizce ders saatleri artacak. Lisede ise Bahçeşehir Üniversitesi’nin Washington D.C., Toronto ve Berlin’deki dil okullarında ücretsiz olarak yazları dil eğitimi vereceğiz. Akademik yönden başarılı, yabancı dile hakim, interdisipliner çalışmalarda bulunan nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Amacımız katma değeri yüksek üretim yapan nesiller yetiştirmek” dedi.
SosyalBen Akademi vasıtasıyla verilen sosyal sorumluluk dersleri sayesinde öğrencilere güçlü bir portfolyo hazırlamayı öngören Uğur Okulları, akademik başarının sosyal gelişim ile gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
“Lisede Üniversite Dönemi Başlıyor”
Eğitime getirdiği yeniliklerle tanınan Uğur Okulları, yeni kampüslerinde de bu misyonunu devam ettirmeye hazırlanıyor. Üniversitenin ön okulu olacak Uğur Okulları’nda lisenin son iki yılında öğrenciler üniversitede alacakları temel dersleri alacak. Öğrenciler üniversiteye girdiklerinde bazı derslerden muaf olacaklar. Kariyer danışmanlığı ile öğrencileri doğru bir şekilde öğrencilerin başarılı ve mutlu olabilecekleri mesleklere yönlendiren Uğur Kariyer Merkezi, sınavlarda ve eğitim hayatında akademik ve kişisel başarıyı arttırmak adına “Mentorlar” vasıtasıyla kişiye özgü hizmet verecek.
“Anaokulunda Deneyimleyerek Öğrenme Modeli”
Uğur Okulları’nda anaokulu eğitimi Reggio Emilia felsefesi üzerine inşa ediliyor. Yıldız, “Reggio Emilia felsefine göre, “Her çocuk özeldir ve kendi gelişiminin başkahramanıdır”. Biz de bu anlayış ekseninde eğitim programımızı hazırladık ve çocukların içerisindeki potansiyeli açığa çıkarmak, kendi motivasyonunu sürekli besleyip canlı tutan yaşam boyu öğrenen bireyler yetiştirmek temel amacımız. Anaokulu eğitim programımız ana hatlarıyla çocukların doğuştan getirdikleri güdülenmiş, usta araştırma ve merak gücünü birleştirerek ilgileri doğrultusunda büyüyüp yön bulan araştırma ve projeler serisi etrafında kurulur” dedi.
“Eğitimde STEM Dönemi Başlıyor”
Eğitimin şifrelerinin çözüldüğü yepyeni bir dönemin başlangıcına işaret eden Yıldız, “STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), endüstriyel  teknolojik gelişmişlik yarışında bir eğitim reformudur” dedi.  Öğrencilerin keşfederek ve uygulama ile öğrenmelerini hedefleyen disiplinler arası eğitim modeli STEM, tüm Uğur Okulları kampüslerinde anaokulundan itibaren tüm kademelerde uygulanması hedefleniyor. Proje tabanlı ve disiplinler arası bir eğitim yaklaşımını olan STEM ile düşündüğünü hayata geçirebilen,  yenilikçi ve yaratıcı bireyler yetiştireceklerini belirten Yıldız,“Teknoloji ve mühendislik becerilerinin erken yaşta öğrencilere kazandırılmasını amaçlıyoruz. Ayrıca anaokulunda sanatsal eğitimi de içine alarak STEM+A yaklaşımını benimsiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim