Yalova'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yalova Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım'ın iftar davetinde bir araya geldi. Yıldırım, yaptığı konuşmada Yalova Üniversitesi ile sivil toplum kuruluşlarının ortak projeler geliştireceğini ve yeni işbirliği alanları açacaklarını vurguladı.
Yalova Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Yalova'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.  Eğitim, kültür, yardım gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları iftar davetine yoğun ilgi gösterdi.
İftar sonrası kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Yalova Üniversitesi'nin sivil toplum kuruluşlarıyla olduğu kadar Yalova halkıyla da sağlam bir diyalog içerisinde olması gerektiğini belirtti. Yıldırım, "Üniversiteler eğitim veren, araştırma yapan kurumlardır, ama aynı zamanda toplumun sorunlarını çözen kurumlardır. Toplumdan uzak kalamazlar, bu nedenle toplumla iç içe olmaları gerekmektedir. Üniversite oluşturacağı herhangi bir hareketi o kentin temsilcileriyle birlikte oluşturmalıdır. Bu nedenle üniversitemizin halkla ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkilerini gözden geçirmemiz gerekmektdir" şeklinde konuştu.
Sivil toplum kuruluşları ile üniversite arasındaki işbirliğinin önemine değinen Yıldırım, bu projeler ile sivil toplum kuruluşlarının hem kendi ekonomik durumlarını iyileştireceklerini hem de bu projeler vasıtasıyla topluma yön verebileceklerini vurguladı. Yıldırım, ayrıca sivil toplum kuruluşlarının, yaptıkları çalışmalarda üniversitedeki öğretim üyelerinden istifade etmesi gerektiğini belirtti. 
"Konferans Salonunu STK'ların Hizmetine Açacağız"
Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri için yeni imkanlar sunacaklarını vurguladı. Karizma'da bulunan ve üniversitemizce kullanılan iki kata dikkat çeken Yıldırım şöyle konuştu: "Şu anda o binanın en üst katında Yabancı Diller Yüksek Okulu bulunmaktadır. Alt katında ise Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve ÖSYM gibi birimler yer almaktadır. Önümüzdeki dönemde, Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesindeki Rektörlük binasının tamamlanmasıyla Karizma’da bulunan rektörlük ofisi taşınacaktır. Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu, halihazırda rektörlük binası olarak kullanılan binaya taşıyarak Karizma'da bir boşluk meydana getireceğiz. Sürekli Eğitim Merkezi'ni üst kata taşıyacağız ve alt kattaki konferans salonunu büyüterek 150-200 kişilik bir konferans salonu haline getireceğiz. Bu konferans salonunu özellikle ve öncelikle sivil toplum kuruluşlarının seminer, sempozyum gibi faaliyetlerine açık tutacağız. Herhangi bir toplantı halinde bu konferans salonunu sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurumlarının hizmetine tahsis edeceğiz. "
Yalova Üniversitesi ile Sivil Toplum Ortak Faaliyetler Geliştirilecek
Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin toplumun ihtiyaçlarına cevap veren eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunduğunu belirten Yıldırım, "yeni dönemde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Sürekli Eğitim Merkezi'ndeki eğitim faaliyetlerini birleştirerek derneklerin ve vakıfların ihtiyaç duydukları konularda eğitim vermek üzere üniversite ile iş yapma geleneğini başlatacağız. Eğer biz önümüzdeki dönemde sivil toplum kuruluşlarıyla bu faaliyetleri gerçekleştirisek daha samimi, daha güzel fikirlerin oluşacağı bir Yalova haline geleceğiz diye düşünüyorum." dedi.
Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım iftara katılan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Yıldırım daha sonra misafirler ile toplu fotoğraf çektirdi. 
Editör: TE Bilişim