Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Yalova Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan lisans düzeyindeki ilk mezunları heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadı.

Öğrencilerin ailelerinin de heyecan ve mutluluk içerisinde takip ettikleri törende, Yalova Valisi Esengül Civelek başta olmak üzere, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Niyazi Eruslu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Rıza Abay ve İşletme Bölüm Başkanı Doç.Dr.Mustafa Kurt da birer konuşma yaparak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Mezuniyet töreninde öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren İşletme Bölüm birincisi Ramazan Gürler, Yalova Üniversitesi gibi bir üniversiteden mezun olmanın ayrıcalığını taşıdıklarını belirterek, hayata yeni umutlarla başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.Başarılarında ailelerinin ve hocalarının emeğinin büyük olduğunu belirten başarılı öğrenci, gelecek yaşamlarında tüm arkadaşlarına mutluluklar diledi.

İşletme bölümü Başkanı Doç.Dr.Mustafa Kurt da konuşmasında, İşletme bölümü mezunu öğrencilerin Yalova Üniversitesi’ni iş dünyasında başarıyla temsil edeceklerine inandığını dile getirdi.Doç.Dr.Mustafa Kurt, öğrencilerin başarısı için üniversite yönetiminin ve öğretim görevlilerinin büyük çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekledi.

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Rıza Abay da öğrencilere seslenerek, asıl hayat mücadelesinin bundan sonra başladığını belirterek, “İş bulmak ve kendinizi ispatlamak kolay olmayacaktır, bunun baştan bilincinde olmanız gerekir, hayatın gerçeklerine hazır olun” dedi.

Törende bir konuşma yapan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan da, Yalova Üniversitesi’nin kente olan katkılarının büyük olduğuna dikkat çekerek, “YTSO olarak her zaman yanınızda olmaya söz veriyoruz” dedi.

Öğrencilere seslenen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Niyazi Eruslu da “İyi olmanız yetmiyor, bunu iyi kullanmanız gerekir.Üniversitenin diplomasını iyi kullanın, gözlemci ve uyanık olun” tavsiyesinde bulundu.

Törende bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da, “Yalova’da öğrenim dönemi boyunca umarım huzurlu güzel bir öğrencilik dönemi geçirmişsinizdir, bizler bunun için uğraşıyoruz. İlk olmanın tabii ki sıkıntıları olmuştur. Ancak bundan sonra Yalova’da üniversite öğrencileri için daha kolay bir yaşam olacaktır. Yurt sorunları vardı ilk dönemlerde, artık o da çözüme kavuşuyor. Yalova hoşgörülü bir kent, Türkiye’nin fotokopisi ve kültür mozaiğine sahip bir şehir, inşallah burada rahat etmişsinizdir. Sizler Türkiye’nin iktisadi hayatına yön verecek kişilersiniz, her meslek önemlidir, ancak sizin mesleğinizin önemi farklı. Çünkü insanların refahı için iktisadi hayatın önemi büyüktür” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi İktisat ve Maliye Bölümü mezunu olarak işletme mezunu öğrencilerle ortak bir yanı olduğunu belirten Yalova Valisi Esengül Civelek, “Dilerim yaşamınızda en az benim kadar başarılı olursunuz. Eğitim hayat boyu devam eden bir süreç, yaşamınızın bundan sonraki bölümünde de başarılar dilerim, bahtınız açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından, Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2012-2013 bölümünü birinci, ikinci ve üçüncü olarak bitiren öğrencilere anı belgeleri ve hediyeleri Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Niyazi Eruslu tarafından takdim edildi. Ardından İşletme bölümünü bitiren tüm mezunlar sahneye çıkarak, anı belgelerini aldılar ve hep birlikte hatıra pozu verdiler. Mutluluklarını objektiflere verdikleri pozlarla ölümsüzleştiren yeni mezunlar hep birlikte kep atarak, mezuniyet sevinci yaşadılar.

Editör: TE Bilişim