Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu öğretmenleri tarafından çocukların teneffüslerde doğayı ve bitkileri tanımaları amacıyla yapılan Hobi Bahçesi miniklerin akınına uğruyor. Teneffüste bahçeyi dolduran minikler hayvanlarla ve bitkilerle zaman geçiriyorlar.
Yalova'da eğitim ve öğretim veren Yusuf Ziya İlkokulu ilde örneği olmayan bir projeyi hayata geçirdi. Okuldaki öğretmenlerin, çocukların ders dışı zamanlarını doğayla ve hayvanlarla tanışmasını sağlama fikrinden yola çıkarak oluşturdukları Hobi Bahçesinde onlarca çeşit bitki ve bazı hayvanlar bulunuyor. Her sınıfa ayrılmış parsellerin yer aldığı hobi bahçesinde öğrenciler kendilerine verilen alanda bitkilerle ilgileniyorlar. Çocuklar ve öğretmenler teneffüslerde bu bahçeye akın ederek bitki ve hayvanlarla zaman geçiriyorlar. Bu projede öğretmenlerin ve öğrencilerin büyük emeği olduğunu dile getiren Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu Müdür Yardımcısı Yemen Gök, "Hobi Bahçesinde temel amaç, çocuklarımızın doğayı tanımasını ve sevmesini sağlamak. Bu amaçla öğretmen ve bazı öğrencilerle birlikte bahçeyi oluşturduk. Ardından burayı sınıf sayısınca parsellere ayırdık ve bitkiler diktik. Çocuklarımız burada bir bitkinin yetişmesini, doğayı sahiplenmeyi ve arkadaşları ile burada geçirdiği zamanda iletişimi öğreniyorlar. Öğrenciler teneffüslerde buraya gelmeyi iple çekiyor ve her ders sonunda buraya koçarak bitkilerle uğraşıyorlar" dedi.
Öğrenci velileri de çocuklarının ders dışı zamanlarda burada çok güzel zaman geçirdiğini ve ders stresini attıklarını vurgulayarak, "Çocuklarımız artık okula gelmeyi daha çok seviyor. Burada stres atıyorlar okulda ve evde de çok daha sakin bir tutum sergiliyorlar. Biz Belediye Başkanı Vefa Salman'a da seslenmek istiyoruz. Bahçemize hayvan koyabileceğimiz kafesler istiyoruz. Bir veteriner hekim olan, doğayı ve hayvanları yakından tanıyan Başkanımızın bu talebimize kayıtsız kalmayacağını düşünüyoruz" dediler.
Minikler de durumdan son derece memnunlar. Kendilerinin diktiği bitkilerin büyümesini izlediklerini ve teneffüslerde de arkadaşları ile birlikte bahçede zaman geçirdiklerini dile getiren çocuklar öğretmenlerine teşekkür ediyorlar. 

Editör: TE Bilişim