2013 yılında Avrupa Birliği Projeleri içinde Yalova Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi’nin başarı ile geçen projesinin 1'nci toplantısı 25-28 Kasım 2013 tarihlerinde Macaristan’ın Budapeşte şehrinde , 2'nci toplantısı 17-21 Mart 2014 tarihlerinde Yalova’da, 3'ncü toplantısı 12-16 Mayıs 2014 tarihlerinde İtalya'nın Torino şehrinde yapılmıştı. Projenin 4'ncü toplantısı ise Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde 13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Proje ortakları Türkiye , Bulgaristan, Romanya, İtalya, Avusturya ve Macaristan’dan oluşan ülkeler toplantılarda hem ülkelerinin kısa bir tanıtımını yapacak, hem de projenin konusu ile ilgili bilgi paylaşımında bulunacaklar. Belirli bir program dahilinde yapılan sunumlarda genellikle proje ekibinin öğrencileri ortak dil olan İngilizce olarak sunumlarını ve proje kapsamındaki faaliyetleri gerçekleştirecekler.

Avrupa Birliği projeleri içinde yer alan ve LDV Partnership kapsamında 6 ülkenin katılımı ile Bulgaristan’da yapılan toplantılarda proje ekipleri burada kimyasal atıkların dünyamıza olumsuz etkileri , kimyasalların içme sularına etkileri , nükleer enerjinin faydaları ve zararları, yaşadığımız dünyaya ekonomik ve sağlık etkileri, kimyasalların çevremize olumsuz etkileri, Kimyanın 12 temel ilkesinin tartışılması gibi konularda ortak toplantılar yaptılar. Tüm öğrenciler ortak olarak Yeşil bir dünya için elele sloganı ile bir proje kapsamında panel düzenlediler ve 6 ülkeden gelen öğrenciler birlikte kimyasal deneyler yapmak sureti ile deney bitiminde ortak sonuçlar çıkardılar.

Yalova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekibi proje kapsamında faaliyetlerini tamamlayarak   18 Ekim 2014 tarihinde okullarına döneceklerdir.

Editör: TE Bilişim