Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Salih Altuntaş Yalova'da kurulacak e-sınav merkezi çalışmalarını yerinde incelemek için Yalova'ya geldi. Altıntaş Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun'dan ildeki eğitim durumu hakkında da detaylı bilgiler aldı.
Yalova'da kurulması planlanan e-sınav merkezi için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Yalova'ya gelen Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Salih Altuntaş Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun'u da makamında ziyaret etti. Altuntaş'ı makama gelişinde kapıda karşılayan Tosun ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  İldeki eğitim çalışmaları hakkında konuğuna bilgiler aktaran Tosun çalışmaları devam eden e-sınav merkezinde gelinen noktayla ilgili de konuğuna bilgi verdi. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Salih Altuntaş ise, "Yalova eğitim konusunda çok başarılı bir il. Bunda elbette eğitim kadrosunun donanımlı olmasının önemi büyük. Bizde bakanlık olarak Yalova'da bir e-sınav merkezini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Bu merkezin hayata geçirilmesi ile birlikte sınav evraklarının sevk süreci de ortadan kalkmış olacak. Bu sadece sınavların daha hızlı, güvenli yapılmasını değil, çevreye verilen zarar ve maliyeti de azaltarak katkı sağlayacak. Ayrıca kursiyerlerin e-sınav sonrası sonuç alma ekranından sınav sonucunu da anında öğrenebileceğinin de önü açılacak" dedi.
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Salih Altuntaş ve Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun bir süre daha sohbet ettiler. Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun konuğuna ziyaretinin anısına orkide sundu. 

Editör: TE Bilişim