YTSO üyelerinin konuşma ve sunum becerilerini geliştirerek bunun iş hayatına yönelik olumlu yansımalarını sağlamak adına eğitimler düzenliyor. Bu eğitimlerden birisi de 22 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 09:30-16:30 arasında YTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilecek. “Etkili Konuşma ve Sunum Yapmanın Temelleri” konulu eğitime konuşmacı olarak Meriç Renkver katılacak. Üyelerine bu eğitime katılmaları çağrısı yapan YTSO yönetimi odanın resmi internet sitesinde yer alan başvuru formunun doldurulmasını istedi. 

Kurumu, bölümü veya ekibi adına belirli bir konuyu bir gruba aktarmak konumunda bulunan kişilerin, bunu en etkin şekilde yapabilmeleri için konuşma ve sunum becerilerinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen eğitimde şu içerik yer alacak;

Etkili Konuşma Sanatına Genel Bakış, Etkili konuşma nedir, neyi hedefler, Etkili konuşmak bir sanat mıdır?, Kişisel ve kurumsal algıda fark yaratmak, Etkili Konuşmanın Temel Unsurları, Konu: Konuyu nasıl sorgulamalıyız?, Ortam: Konuşmayı etkileyen faktörler, Dinleyici: Kitlenin ruhu ve kişilik profilleri, Konuşmacı: Varsayılan ve gelişebilen özellikler, Etkili Sunumun Temel Unsurları, Beden Diline Genel Bakış, Konuşmanın Stratejik Yönleri, Hazırlık ve kendini geliştirmek, Etkin anlatma teknikleri, Dinlemenin önemi, Söylemek ile göstermek farkı, Kolay ve zor soruları cevaplamak, Sürprizlere / krizlere hazır olmak

Meriç Renkver Kimdir ?

Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. İş hayatına 1985 yılında Interbank’ta müfettiş olarak başladı. Daha sonra, aynı bankanın Eğitim Bölümü yöneticiliğine atandı. Bir süre Oyak-Renault’da, Metot ve Organizasyon Bölümü’nde yönetici olarak çalıştı.

1993 yılında iletişim sektörüne geçerek Reklam Yazarı olarak çalışmaya başladı. Admar Reklam Ajansı’nda, kurum, marka ve ürün bazında reklam konseptleri geliştirdi, kampanyalar tasarladı ve reklam malzemelerinin metinlerini hazırladı. 1995 yılında Capitol Halkla İlişkiler Ajansı’na geçti ve Kreatif Direktör olarak çalışmaya başladı. Bu görevde, kurum, marka ve ürün bazlı iletişim çalışmalarının stratejik planlama ve uygulama süreçlerinde yer aldı.

2000 yılında Etica İletişim Danışmanlık adıyla kendi ajansını kurdu ve Stratejik İletişim Danışmanlığı temelinde müşterilerine şu gibi alanlarda hizmet verdi: Kurumsal İletişim, Pazarlama İletişimi, Halkla İlişkiler, Medya İlişkileri, Konu ve Kriz Yönetimi, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Etkinlik ve Sponsorluk Yönetimi, Açılış Organizasyonları ve Lansmanlar, Saha Aktiviteleri, Fuar Etkinlikleri, Proje/Konsept/Kampanya Geliştirme, Kurum İçi İletişim, Kurum İçi Organizasyonlar, Bayi İlişkileri ve Kampanyaları, Paydaş İlişkileri, Tanıtım Malzemesi Tasarımları, Eğitim Hizmetleri.

Bu dönemde, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen “Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri” organizasyonunda, 2004, 2005 ve 2007 yıllarında üç ayrı kategoride, müşterileriyle birlikte “Altın Pusula” ödülü kazandı; üniversitelerde konuk konuşmacı olarak derslere katıldı; sektörel dergilerde yazıları yayınlandı. Halen iletişim, pazarlama ve kişisel gelişim alanlarında serbest eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır.

 

Editör: TE Bilişim