Okul bünyesinde yürütülen çalışmalar, öğrencilerin yaparak-yaşayarak öğrenme modelleri ve AB Komisyonu projeleri kapsamında Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle koordineli yürütülen Montessori uygulamaları ve Türkiye’de Montessori uygulamaları alanında pilot okul görevini üstlenen Zübeyde Hanım Anaokulu önemli başarılara imza attı. İtalya Salento Üniversitesinde görevli 5 pedagoji profesörü ile Montessori modeline robotik materyallerle öğrenme çalışmasını yürüten okul aynı zamanda bilgisayar mühendisleriyle birlikte geliştirdikleri ülkemizin 15 ilinde kullanılan program ölçme ve değerlendirme alanında okul öncesi eğitime önemli kazanımlar sağlamıştır.

Ayrıca 2013/2014 yılında kurumsal ve akademik gelişim memnuniyet oranlarında, çok yüksek sonuçlar alan Zübeyde Hanım Anaokulu, velilere sorulan “öğrencinizin okulumuzdaki akademik gelişimden memnun musunuz?” sorusuna tüm veliler Evet yanıtı vererek %100 memnuniyet oranı yakalamıştır.

Okul Müdürü C.Cem Akıncı,  okul öncesi eğitimin vazgeçilmez olduğunu OECD ülkelerinde uygulanan PISA dediğimiz Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programında, okul öncesi eğitim alan öğrencilerin, almayanlara göre 54 puan fazla aldığını ve 60’ın üzerindeki ülkeye göre bu durumun değişmediğini  bu yüzden okul öncesine verilen önemin ülkelerin sıralamasında da önemli etkileri olduğunu vurguladı.

Okul Müdürü Akıncı, "Bireysel komutların geliştiği bu dönemde öğrenciye verilen eğitim-öğretim, eğitim yaklaşımları ve eğitimin kalitesi her bir öğrenci için vazgeçilmezdir. Bizde çalışmalarımızı bu ilke ve amaçlarla şekillendirip tüm personelimizle ekip ruhuyla hareket ediyoruz ve sonucunda gülen gözleri, en saf ve temiz halleriyle bize çalışma şevki veren öğrencilerimizdeki gelişimler bizleri son derece mutlu etmektedir" diye konuştu.

Ayrıca Akıncı, bütün bu çalışmalar ve başarılarda bizleri destekleyen yöneticilerimize, personelimize, velilerimize ve geleceğin büyükleri sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz, dedi.

Editör: TE Bilişim