Asgari ücretin zam artışından sonra gözler, memur ve emekli zamlarına çevrildi. Memur ve memur emeklisinin maaş zammı, Aralık Ayı enflasyonu ile netlik kazanacak. 6 aylık enflasyon farkı üzerinden hesaplanan enflasyon farkına gözler çevrildi.6 aylık enflasyon farkı ne zaman belli olacak. Memur ve memur emeklisine zam ne zaman açıklanacak? En çok merak edilen konular arasında.  Aralık ayının enflasyon farkının açıklanması ile 6 aylık enflasyon farkı verisi ortaya çıkacak ve memura, memur emeklisine zam oranı belli olacak. Aralık ayı enflasyonu peki ne zaman açıklanacak, netlik kazanacak.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak günü açıklaması bekleniyor. Enflasyon verileri açıklandıktan sonra, memura ve memur emeklisine 6 aylık enflasyon zam farkı da netlik kazanmış olacak. 

Peki AYLIK Enflasyon Beklentisi için konuşulan veriler neler. Uzmanların kendi aralarında istişare ettikleri konulardan olan, yıllık enflasyon beklentisinin ortalama oranı yüzde 65 olacağı konuşuluyor.

Zamlı Maaşlar 15 Ocakta!

Personele Hizmet İçi Eğitim Semineri Düzenlendi Personele Hizmet İçi Eğitim Semineri Düzenlendi

Toplu sözleşmeye ilişkin kararca, 2024’ün ilk altı ayı için yüzde 15’e ek ilave enflasyon farkı oranı da memur maaşları ve memur emeklisine, zam oranı olarak dönüş yapılması bekleniyor. 15 ocakta, memur çalışan ve memur emeklisi bu zam oranının maaşlara yansıması bekleniyor.

Memur-Sen’in eylül döneminde yaptığı açıklamaya göre  “En düşük memur maaşı 1 Ocak 2024'te 32 bin 297 lira 40 kuruşa yükselecek”

Editör: Arda Yavuz