Yalova Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısının ilk oturumunu yaptı. Meclise, geçtiğimiz gün görevinden istifa eden İlknur Demirel'in yerine gelen Bilal Kalsın katıldı. Mecliste imar konularının görüşülmesi öncesinde söz alan Ak Parti Grup Başkanı Kasım Avar 1/25 binlik Çevre Düzeni Planında değişikliğe gidilmesi için çalışma başlatılması talebinde bulundu. Avar, "Bugün bakıldığında 1/25 binlik plan ve alt ölçekli planlara dayalı bir çok itiraz ve mahkeme kararı ile karşı karşıyayız. Bu planlardan kaynaklı olumsuzlukların ortadan kaldırılması adına 1/25 binlik ve alt ölçekli 1/5 bin ve 1/1000'lik planların sil baştan değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Meclisimiz riyasetin önderliğinde mutlaka bu çalışmayı yapmalıdır" dedi. 

İmar Komisyonu Başkanı Cemil Aydın'da bu teklife destek vererek, "Bu teklif çok yerinde bir teklif. 1/25 bin ve alt ölçekli planlarda yapılacak bir değişiklik ildeki mevcut sorunu çözecektir" diye konuştu.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'da bu konuya sıcak baktığını dile getirerek meclis üyeleri ile kapsamlı bir görüşme yapılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim