11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası ile ilgili ilk program Cumhuriyet Meydanında düzenlendi. Yalova Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Reşat Kırışgil ile Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin’in ile Yalova Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy ve YTSO Başkanı Tahsin Becan'ın Atatürk anıtına çelenk sunduğu törende esnaf oda ve birliklerinin başkanları da hazır bulundu.  Buradaki programın ardından Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ziyaret edildi. Konuklarını Yalova Valiliği Toplantı Salonunda kabul eden Cebiroğlu,  “Hacı Bektaş Velinin önerileri ile kurulan ve bugünkü Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının temellerini oluşturan Ahilik kurumu bu milletin en önemli değerlerinden birisidir. Ülkemiz ve ilimizde tüm esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutlarım” dedi. 

YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ise hafta nedeniyle bir konuşma yaparak, “Dürüstlük, karşılıklı sevgi, saygı ve güven temelinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan Ahilik teşkilatı ve kültürünün günümüz esnaf ve sanatkarlar birlikleri için sosyal bir miras, bir rehberdir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcisi olarak Ahilik Haftası dolayısıyla tüm esnaf ve sanatkarlarımızı kutlarım” dedi. 

Buradaki ziyarette Yalova’da yılın Ahisi seçilen Hasan Aydoğan'a da teşekkür belgesi YESOB Başkanı Hüseyin Çetin tarafından takdim edildi. Yılın Ahisi seçilmesi nedeniyle bir konuşma yapan Hasan Aydoğan  ise, “Meslek hayatımda çok uzun yıllar harcadım. İşimi hep sevdim. Hep saygı duydum. Hep etik kurallara bağlı kaldım. Çıraklar yetiştirip mesleğe hizmet ettim. Bundan sonrada böyle çalışacağım” dedi. 

Yılın Ahisi seçilen Hasan Aydoğan'a  Ahilik Cübbesini ise Yalova Valisi Selim Cebiroğlu giydirdi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na Yalova Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Reşat Kırışgil tarafından hafta anısına çiçek takdim edildi. Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek. 

Editör: TE Bilişim