Ani denetlemeler, 11 araç ve 31 personelle gerçekleşti.

Bilim Sanayi ve Ticaret İl  Müdürü Ali Gül, bakanlık merkezinden görevlendirilen 6 personelle birlikte Eskişehir, Bursa, Kocaeli ve İstanbul illerinden görevlendirilen 8 özel donanımlı denetim aracı ve 18 personel, İl Müdürlüğümüzden görevlendirilen 1’i özel donanımlı olmak üzere  2 araç ve 2 personel, İl Jandarma Komutanlığından görevlendirilen 1 araç ve 4 personeli, İl Emniyet Müdürlüğünden görevlendirilen 1 personel olmak üzere toplam 11 araç ve 31 personel ile 3 gün süren bir denetim programı uygulandığını kaydetti.

 

Ulusal marker kontrolü yapıldı

 

Gül, denetim yapılan akaryakıt ve LPG otogaz istasyonlarında sayaçların doğru miktarda ürün verip vermediklerinin ölçüldüğünü, istasyonlarda totem olarak adlandırılan, ürünlerin perakende satış fiyatlarını gösteren etiketler ile sayaçlar üzerinde yer alan satış fiyatları arasında bir fark olup olmadığının kontrolünün yapıldığını, satışı yapılan akaryakıt ürünleri ile LPG’nin ulusal marker kontrolü yapılarak, ülkeye kaçak yollarla girip girmediğinin kontrolü, akaryakıt ve LPG otogaz sayaçlarının gerek miktar gerekse fiyat yönünden dışarıdan müdahalelere imkan verilmemesi amacıyla İl Müdürlüğümüzce yapılan mühürlerin sağlamlığının kontrolünün yapıldığını söyledi.

 

“2 istasyonda 4 sayaç mühürlendi, şüpheli benzin analize gönderildi”

 

Gül, “Yapılan denetim sonunda, miktar yönünden eksik verdiği belirlenen 2 istasyonda toplam 4 sayaç mühürlenmiş, satıştan men edilmiş, marker testinde şüpheli sonuç veren 1 benzin için numune alınmış, analiz amacıyla TUBİTAK’a gönderilmiş, sayaç ve akaryakıt dolum kapakları mühürlenmiştir. Eksik ölçüm yapan 2 istasyon için her bir sayaç için ayrı ayrı olmak üzere idari para cezası kesilmiş, sayaçlar yetkili servislerce yeniden eksik ölçmeyecek şekilde ayarlanmıştır. Her ay, değişik periyotlarda söz konusu istasyonlarda ani denetimle miktar ölçümleri kontrol edilecek. Şüpheli numune ile ilgili olarak ta TUBİTAK’tan alınacak analiz sonuçlarına göre gerekli işlemler tesis edilecektir” diye bilgi verdi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim