Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güler Alkan’ı makamında ziyaret etti.
Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güler Alkan, bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere Yalova’ya gelen Bangladeş İstanbul Başkansolosu Mohammad Monirul’u konuk etti. Konuğunu makamında ağırlayan Prof.Dr. Güler Alkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yapılan görüşmede Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güler Alkan, İ Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam’a, üniversite ve Yalova hakkında detaylı bilgiler verdi. Alkan ayrıca  Bangladeş’in Arakan Müslümanlarına göstermiş oldukları hassasiyetten ve insani yardımlarından ötürü de teşekkür etti.  Türkiye ve Bangladeş’in iki Müslüman kardeş ülke olduğunun altını çizen Prof. Dr. Alkan, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da karşılıklı işbirliği yapılabileceği, Bangladeşli öğrencilerin dilerlerse Yalova Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora yapma imkanlarının bulunduğunu belirtti. Alkan siyasal bilimler konusunda yüksek lisans, enerji konusunda doktora yapmış olan ve ülkemizde çeşitli üniversitelerde konferans vermiş olan tecrübeli Başkonsolosun Yalova Üniversitesi öğrencilerine de bir seminer vermesini talep etti.
Türkiye’yi çok sevdiğini dile getiren Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam, Yalova’yı ve Yalova Üniversitesi’ni de yakından takip ettiğini dile getirdi. Yalova Üniversitesi’nin çok avantajlı bir konumda bulunduğuna da vurgu yapan İslam, Bangladeşli öğrencilerin de bu Yalova Üniversitesi’ni tercih edeceklerine inandığını belirtti. Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güler Alkan ziyaretin anısına Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam’a bir plaket takdim etti. Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam ise, Bangladeş’in tanıtıldığı hediyeleri sundu.

 

Editör: TE Bilişim