Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 16. Olağan Meclis Toplantısı Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Sağlıklı Kentler Birliği’ni üye belediyelerin başkan ve yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya;  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne bağlı belediye başkanları ile birlikte Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve Yalova Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Dr. Metin Beyazıt da katıldı.

AMAÇ; DAHA SAĞLIKLI VE YAŞANILABİLİR KENTLER

Toplantının açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek; “Daha sağlıklı kentleri altyapısıyla imarıyla, çevre düzenlemeleriyle bütün belediyelerimiz önemli bir gayretle sürdürmektedir. Toplantının gelecek kuşaklara iyi kentler bırakmak için bizlere yol haritası olacağına inanıyor ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu 

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin deprem bölgesi olması nedeniyle toplantının ana gündeminin ‘Sağlıklı Kentleşme ve Kentsel Dayanıklılık’ olarak belirlendiğini söyledi. Depremin hep unutulduğu bir dönemde ve hiç beklenmedik anlarda kendini gösterdiğini hatırlatan Başkan Altepe, 1999 yılında Marmara’da, bir yıl önce Japonya’da, sonra Endonezya’da geçen yıl da Van Erciş’te yaşanan depreme karşı kentleri daha dayanıklı ve sağlıklı hale getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, turizmde Türkiye’nin dünyanın en iyi 6. ülkesi olduğunu ifade etti.

EKİM TOPLANTISI YALOVA’DA

Konuşmaların ardından Sağlıklı Kentler Birliği’nin 16. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Kongrenin ardından konuşmacı olarak; Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu ve Prof. Dr. Barış Mater’in katıldıkları ‘Afetler ve Kentsel Alanlara Etkileri’ adı altında oturum gerçekleştirildi.

2012 yılı Ekim ayında gerçekleştirilen olan Türkiye Sağlıklı Kentler Kralbet Birliği’nin 17. Olağan Meclis Toplantısı’nın Yalova’da yapılması da kararlaştırıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim