Yalova Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı sona erdi. Toplantı gündemindeki en önemli madde olan Yalova içme suyu altyapısı, şebeke, depo ve terfi istasyonlarının yenilenmesi projesi hakkında ise meclise bilgi verildi. Toplantıda 543 km şebeke, terfi ve depoları ile 70 km’lik Yalova İçme suyu ishale hattının yenilenmesini içeren projenin toplamda 25 milyon Euro’ya mal olacağı dile getirildi. Bu paranın bulunması için Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası’na uzun vadeli kredi başvurusunda da bulunulduğunun altı çizildi. Eğer kredi onaylanırsa Yalova Belediyesi 25 milyon Euro’luk bu krediyi Avrupa Yatırım Bankasına 25 yılda, Dünya Bankasına ise 30 yılda geri ödeyecek.

5 yıl gibi bir süre içerisinde tamamlanması hedeflenen projenin ildeki su kayıplarını azaltacağı ve bu sayede belediyenin su maliyetlerini de düşürüleceği düşünülüyor.
Meclise yapılan sunumun ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı vefa Salman, “Bu proje Yalova’nın olmazsa olmazıdır. Sistemde ciddi sorunlarımız var. Yalova hızla büyüyor. Nüfusa cevap verecek bir içme suyu sistemini kurmak zorundayız. Bu olay siyasi bir mesele değil bir gerekliliktir” dedi.

“Kayıp kaçak sıfırlanacak”
Salman’ın ardından söz alan Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı ve Yalova Belediye Meclisi üyesi Ömer Nergiz ise, “Bende bu projenin elzem bir konu olduğuna katılıyorum. Çalışmalara bir an önce başlanmalıdır. Bu çalışmalar tamamlandığında Yalova’nın içme suyu kayıp ve kaçak oranı sıfırlanacaktır” diye konuştu.

“Gelecek nesiller bize dua edecek”
CHP Grubu adına söz alan CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik de projeye destek verdiklerinin altını çizdi. Çelik, “Unutulmamalıdır ki Yalova’nın halen kullandığı alt yapı eski belediye başkanı Mehmet Durmam zamanında yapıldı. O günün şartlarında vatandaşlar büyük zorluklara katlanmak zorunda kaldılar. Yalova’nın her yeri kazıldı ve çamur içerisinde kalmıştı. Ama şimdi bunun nimetlerinden faydalanıyoruz. Bizde bu önemli çalışmayı yapmalıyız. Bizden sonraki nesiller bize dua edeceklerdir” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim