Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, 2014 yazında yaşanan su sıkıntısında yağışların yetersizliği yanında kayıp-kaçakların büyük payı olduğunu belirterek, “Su kaybının olmaması için gerekli çalışmaları başlattık. Bu yaz su sıkıntısı yaşamayacağız.İnşallah bu yapacağımız projelerle 2050 yılına kadar da su sıkıntısı yaşamayacağız” dedi.

Önemli olanın yaşanan hadiseden ders çıkarmak olduğunu belirten Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nergiz,”Geçtiğimiz yıl kış aylarındaki yağışların yetersiz olmasından dolayı maalesef yaz aylarında yaşadığımız su sıkıntısının önüne geçememiştik. Yalova’da yaşadığımız su sıkıntısının önemli bir sebebi de  hatlardaki kayıp-kaçaklardan kaynaklandı.  Yalova’ya bakınca günlük 50 bin ton su veriyoruz. Yalova’nın tahakkuk ettiği on sekiz bin ton, aradaki fark kayıp kaçak, bu da 32 bin ton. Bu amaçla kayıp-kaçak ekibi kurduk. Bizim kayıp kaçak ekibi ve belediye de çalışmalar yapıyor. Herkes görevini yaparsa inşallah bundan sonra su sıkıntımız kalmaz” diye konuştu.

Geçtiğimiz yaz yaşanan su sıkıntısının gerçeklerle yüzleşilmesine neden olduğunu belirten Nergiz, “2014 yılının kış aylarında yağışların az olmasından dolayı yaşanan su sıkıntısının önüne geçilememişti.  O tarihten itibaren de acil önlemlerin hayata geçirilmesine karar verilmişti. Bu amaçla İzmit’ten getirilen su isale hattına takviye olarak alınmıştı. Kurtköy Deresi de kullanılır hale getirilmişti. Bunun yanı sıra şehrin değişik noktalarında açılan derin su kuyularından isale hattına su takviyesi yapılmıştı. Ortaburun Göleti Çınarcık isale hattıyla irtibatlandırılarak  gerektiğinde kullanılacak hale getirilmişti. İl bünyesinde oluşturulan kayıp kaçak ekibi de bu konuda önemli başarı elde etmiştir. 2014 yılı son aylarında yağışların başlaması hepimizin yüzünü güldürmüştür. Burada yapılması gereken bu tatsız hadiselerden kendimize ders çıkarmaktır. Yeşil Körfez Su Birliği olarak yenilenmesi gereken arıtma tesisi ve isale hatlarını gördük. İller Bankası ile yeni arıtma ve isale hattının yapılması için çalışmalara başladık. İnşallah bu yapacağımız projelerle  2050 yılına kadar su sıkıntısı yaşamayacağız. Burada önemli olan belediyelerin de bu konuya önem vermesidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim