Belediyenin tüm birimlerinden personellerin katıldığı eğitimlerin ilk gününde Profesyonel Yaşam Koçu Taşkın Tahmaz, “İletişim ve Yönetim Becerilerini Geliştirme” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere dönüşümlü olarak yapılan iki seansta Taymaz, koçluk bakış açısıyla profesyonel yaşam ve iletişimde başarılı olmanın yollarını anlattı. 

“Başarının Dansı” adlı sunumunda iletişim alanında insan karakterlerinin renklerle ifade edilen ana birimlere ayrıldığını anlatan Tahmaz, personelin renk karakterini mini bir anketle belirledi. Tahmaz, dünya genelindeki insanların büyük kısmının güçlü ve lider karakterli kırmızılarla, tertipli ve titiz mavi karakterlerden meydana geldiğini kaydederek, renk kodlarının farkında olunmasının iletişimi doğru yönetmede ve çatışmaların temel nedenlerini anlamada avantaj sağladığını aktardı. Tahmaz, sunumunda doğru iletişim, yaşam amacı, özgüven, seçimler, sinerji, kurumsal vizyon ve misyon konularına da değindi.

“Öncelik sıralamanızı oluşturun”

İnsani değerlerin yaşam amacıyla birleşmesi gerektiğini kaydeden Tahmaz, “Vizyon ve misyonumuzla aynı değerler için mi uğraşıyoruz, bunu bilmeliyiz. Vizyon ve misyonumuzla birleşmiş değerlerimiz olmalı. Akıllı hedeflerimizi belirlemeliyiz” dedi. Sadece iş yaşamında değil özel hayatta da öncelik sıralamasının mutlaka oluşturulması gerektiğini dile getiren Tahmaz, “Hayatımızda acil ve önemli olanları belirleyerek ilk önceliği bunlara vermeliyiz. Sonrasında acil-önemli değil, acil değil-önemli, acil değil-önemli değil, şeklinde bu sıralamayı yapabiliriz” diye konuştu. Hayatta her insanın o an için var olan en iyi seçimi yaptığını aktaran Tahmaz, güçlü ve zayıf yanlarımızla, önümüzdeki fırsatlar ve karşımızdaki risklerle yüzleşmemizin gerektiğine dikkati çekti.

“Değişimin anahtarı sizlerde”

Değişimin önemini vurgulayan Tahmaz, “Duran hiçbir şey büyümez. Büyüsün ve değişsin ki o sinerji belediyeye yayılsın. Nüfusları 25 bin iken gelecek yıl 1,5 milyon mu olsun isteniyor yoksa nüfusu 25 bin kişi olan bir yer için herkesin duyabileceği bir büyük belediyecilik anlayışı mı isteniyor. Bunun cevabı sizde. İsviçre’nin her yeri köy ama her köyünden bir dünya markası çıkıyor” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim