İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yalova Valisi Esengül Civelek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ile kurum ve kuruluşların müdürleri de katıldı. Yalova Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara hitap eden Yalova Valisi Esengül Civelek, "Unutulmamalıdır ki bizlerin asli görevi halkımızın, mutluluk, huzur ve güvenini sağlamaktır. Bunun için hepimiz elimizden gelen gayreti ortaya koymak zorundayız. Bu sağlanırken kurumlar arası koordinasyon ve vatandaş odaklı çalışmaları da önemsemeliyiz. Etkin, verimli, hızlı ve kaliteli bir hizmetin altında işbirliğinin yattığını unutmayalım" dedi.

Ardından kurumlar müdürleri sırayla ilde ve ilçelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi tarafından 6458 sayılı “Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu” gereğince yabancıların (mülteci/sığınmacı/göçmen) Türkiye’ye giriş ve Türkiye’de kalışları, Türkiye’den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş  ve işlemlerin İl Göç İdaresi Müdürlüğüne devrine, İl Dernekler Müdürlüğü tarafından derneklerle ilgili iş ve işlemlerle birlikte dernekler gibi sivil toplum kuruluşu olan işçi ve işveren sendikaları ve bunların üst kuruluşlarına ilişkin işlemlerin Dernekler Müdürlüklerine devredilmesine ilişkin sunumlar yapıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de birinci derece deprem bölgesinde bulunan ilimizde afet öncesi,sırası ve sonrasında alınması gereken tedbirlerin güvenli şekilde güncellenmesiyle ilgili detaylı bilgi vererek, kamu kurum ve kuruluşlar ile STK’ların görev ve sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmada bulundu.

Editör: TE Bilişim