Cumhuriyetin 90'ncı kuruluş Yıldönümü Yalova'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenlere Yalova Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın valilik makamında tebrikleri kabulü ile başlandı.

Kutlamalara Cumhuriyet Meydanında devam edildi. Burada ki törene ise Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın halkın bayramını kutlaması ile başlandı. Ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Yalova Valisi Esengül Civelek yaptı. Cumhuriyetin en büyük erdeminin Türk toplumuna ulus olma bilincini vermesi olduğunu dile getiren Civelek, "Cumhuriyet Bayramının 90'ncı Kuruluş Yıldönümü kutlu olsun. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, canlarını feda ederek bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, saygı ve minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin her türlü zorluklara ve imkansızlıklara rağmen azimle, inançla yürüttüğü milli mücadele sonucunda kurulmuştur. Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumuna ulus olma bilincini vermesidir. Milletimiz Cumhuriyetle birlikte devletin onurlu, bağımsız düşüne bilen eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş devletinde tek ve gerçek sahibi olmuştur. Atatürk'ün ifadesiyle, 'Bu yönetim sisteminde devlet halkın devletidir. Üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin varlığı millet iradesidir. Cumhuriyeti ayakta tutacak yegane kuvvet de milletin kendisidir'

Büyük Önder Atatürk'ün Türk Ulusuna armağan ettiği en önemli eseri Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu değerli mirası Cumhuriyetin erdemine, kazanımlarına, temel haklarına sahip çıkarak birlik ve beraberlik içerisinde büyük önder Atatürk'ün işaret ettiği muhasır medeniyetler ötesine taşımak azmi ve inancı içerisinde olduğumuz bilinen bir gerçektir. Cumhuriyetin kuruluşundan, bugüne kadar her alanda büyük dönüşümler gerçekleştiren, İstiklal içerisinde gelişen, çok önemli başarılara ulaşan geleceğe umutla bakan Türkiye Cumhuriyeti günümüzde Dünyanın en saygın ve güçlü ülkelerinden biridir. Cumhuriyetin 100'ncü yıldönümü 2023 yılında hedefimiz Dünyanın en güçlü ve lider ülkeleri arasında ilk 10'da yer alabilmektir. Bu hedefe ulaşmak ve geleceğin ülkesi olabilmek için hepimiz var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizi yarınlara taşımak en değerli varlığımız Cumhuriyeti yarınlara taşımak bizlerin görevidir sorumluluğudur" diye konuştu.
Törende öğrenciler şiirler okudu TUFAG, Yafem ve Kuzey Kafkas Dernekleri de halk dansları gösterileri yaptılar.  Cumhuriyet alanındaki kutlama geçit töreni ile sona erdi.  
Editör: TE Bilişim