Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Rektörlük girişinde Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından karşılandı. Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’ye görevinde muvaffakiyetler diledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci ile Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde beraber uyum içinde görev yaptıklarını hatırlattı. Geçmişte Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini Prof. Dr. Suat Cebeci’den devraldığını ifade eden Prof. Dr. Ali Erbaş “Sayın Rektörümüzün halefiydim İlahiyat Fakültesi Dekanlığını kendisinden devralmıştım şimdi de o benim halefim oldu. Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevini biz de ona devretmiş olduk. Rabbim kendilerine hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

 “Cebeci Yalova Üniversitesi’nin Gelişimine İvme Kazandıracaktır”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Rektörlük görevinin çok önemli bir görev olduğunu ifade ederek rektörler tarafından yönetilen üniversitelerin şehirlerde eğitim hayatının en üst düzeyde geliştirilmesi, niteliğinin artırılması, şehre katkı sağlanması noktasında büyük bir önem taşıdığını söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’deki tüm şehirlerde üniversitelerin kurulmasıyla birlikte kalkınmanın gözle görülür bir şekilde arttığını belirten Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova Üniversitesi’nin gelişim sürecinin de Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’nin öncülüğünde ivme kazanacağına inandıklarını vurguladı. Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’nin gerek Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı sürecinde gerekse Kırgızistan’da görev yaptığı dönem içerisinde buralarda bıraktığı izlerin Yalova Üniversitesi’nde yapacağı başarılı çalışmaların işareti olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erbaş; Rektör Cebeci’nin Yalova Üniversitesi’nde hem kampüsleşme sürecinin hızlanması hem de eğitim kalitesinin artırılması noktasında başarılı çalışmalar yürüteceğine yürekten inandıklarını ifade etti.

“ Prof. Dr. Ali Erbaş Bizim Gurur Kaynağımızdır”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’de bu ziyaret vesileyse onur ve gurur dolu bir gün yaşadıklarını ifade etti. Rektör Cebeci yıllarca Sakarya Üniversitesi’nde birlikte görev yaptıkları Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanı olmasından ve Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Yalova Üniversitesi’nin kendisinden önceki rektörü olmasından dolayı kendileriyle gurur duyduklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci Yalova Üniversitesi’ni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği 2023 vizyonuna hazırlamak için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak bu hedefler doğrultusunda seçkin bir kadro oluşturarak hedefe emin adımlarla yürüme gayreti içinde olacaklarını belirtti. Rektör Cebeci kendileri hakkındaki iyi dilek ve temennileri için Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkürlerini sundu.

Yapılan konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’ye “Hadislerle İslam” isimli kitap seti hediye etti. Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’de kendilerine ziyaret anısına özel yaptırılan bir tabloyu hediye etti. Karşılıklı hediye takdiminin ardından Yalova Üniversitesi ziyaret defterini imzalayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş Yalova Üniversitesi idari personeliyle de selamlaşıp hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra üniversiteden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim