Doğan, kapalı oturum ve gizli oylama ile halktan neyin gizlendiğini anlamadığını ama kararın valilik makamından iadesini talep edeceğini söyledi.

 

“SIRADA ÇİMENTO PAKETLEME FABRİKALARI VAR”

 

Doğan, “Kömür yakıtlı santral tamam. Sırada Taşköprü’de Kimyasal madde depolama, kömür ve çimento paketleme fabrikaları ile Çiftlikköy’de Gemi sanayii var.  Başta Taşköprü ve Çiftlikköy olmak üzere Yalova’ya yazık ediliyor. Taşköprü’de artık nüfus azalıyor. Taşköprü Belediye Başkan ve Meclis üyeleri nerede hata yaptıklarını düşünmelidir. Böyle giderse Çevresel riskin yönetilmesi zor olan yatırımlar ve sanayi kolları gelecek hep. Evet yatırım sanayi şart. Ama Çevreye zarar vermeyen sanayi kolları da var onları tercih etmeliyiz. “Kömür Yakıtlı Santral” inşaatına 2009 yılı ortalarında imar planına aykırı bir şekilde başlıyor. 03.12.2009  tarihinde kaçak yapı ayyuka çıkınca belediye mühürleniyor. Kaçak yapının yıkımı ile ilgili encümen kararı alınıyor. Yıkımla ilgili mahkemeye itirazlar yapılıyor. Mahkeme verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırıyor. 03.01.2010 tarihinde bir ay doluyor.3194 sayılı İmar Kanunun 32.Maddesi gereğince “kaçak yapının en çok bir ay içinde yıkılması gerekirken yıkım bir türlü yapılmıyor” dedi.


“İMAR PLANI SANTRALA UYDURULMAYA ÇALIŞILIYOR”


Doğan sözlerine, “
Yıkılmayı bırakın bahse konu kömür yakıtlı termik santral inşaatı imar planına değil, İmar planı büyük bir gayretle  inşaata uydurulmaya çalışılmaktadır. Santralın kendi mülkünde sağlık koruma bandı hani nerede. İl genel Meclisi; İmar kanunu aykırı başlayan bu inşaatı meşrulaştırmak için  imar kararı aldıklarından dolayı  hakkında soruşturma izni verilen, dava açılan ve davası devam eden Taşköprü Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri ile aynı konuma düşmüştür” diye devam etti.

“HEM KAPALI OTURUM  HEM DE GİZLİ OY HALKTAN  NEYİ GİZLİYORLAR”

Doğan, “Sivil toplum örgütleri yaşam alanlarına Yalova’ya sahip çıkmak için İl Genel Meclisi toplantısına gelmişler. AKP’li arkadaşlarım kapalı oturum kararı alıp gelen STK’ları ve vatandaşlarımızı niye dışarı çıkartıyorsunuz. Bu hiçte şık bir durum olmadı. Bırakın izlesinler kimin ne yaptığını görsünler. Niye korkuyorsunuz. Yalova halkından gizli neyimiz olabilir. Biz Yalova halkını temsilen burada değil miyiz? Sayın AKP li Meclis Üyeleri kapalı oturum yetmedi, bir de oyunuzu nereye verdiğiniz belli olmasın diye gizli oylama istiyorsunuz. Korkunuz nedir Allah aşkına” dedi.
 
VALİLİK MAKAMINDA KARARIN İADESİNİ TALEP EDECEĞİM”

 Doğan, Yalova İl Genel Meclisini kapalı oturum ve gizli oyla 06.04.2011 tarihinde almış olduğu  “kömür yakıtlı termik santralı ile ilgili” imar planı kararının, 5302 sayılı kanunun 15. Maddesi gereğince yeniden görüşülmek üzere Yalova İl Genel Meclisine iade etmesi için Valilik Makamına yazılı müracaatta bulunacağını açıkladı.

Kemal Bayrı

Editör: TE Bilişim