Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Topçular “ Ellerindeki her imkânı istedikleri gibi kullananlar, bu kez de, bir su şehri olan Yalova’mızda köylerimizi, köylülerimizi susuzluktan kıvrandırmaya başladılar.”dedi Topçular “Milliyetçi Hareket Partisi İl teşkilâtı olarak, başta AKP milletvekili ve  valilik olmak üzere ilgili kurumları, ilgisiz kaldıkları, gereğini zamanında yapmadıkları konularda kendilerini sorgulamaya davet ettiğiini bildirdi.

 

 

Milliyetçi Hareket  Partisi Yalova İl Başkanı Hasan Topçular yaptığı yazılı basın açıklamasında  Akköy ve Çalıca daki su kesintisini şöyle değerlendi  “Mübârek Ramazan ayında köylümüzün susuzluğa mahkûm edilmesine sebep olanları şiddetle kınıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi İl teşkilâtı olarak, başta AKP milletvekili ve  valilik olmak üzere ilgili kurumları, ilgisiz kaldıkları, gereğini zamanında yapmadıkları konularda kendilerini sorgulamaya davet ediyoruz.

Bugün muhtarlarımızın karşı karşıya gelmesine sebep olanlar yarın da, Allah korusun, köylülerimizin karşı karşıya getirilmesine zemin hazırlıyorlar.

Köylerimizi, köylülerimizi birbirine düşürmeye, düşman etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.

 

Yaz mevsimini suçlamak saçmalıktır…

Böylesi önemli bir konuya duyarsız kalarak meseleyi zamanında çözememiş olanlar kabahati yaz mevsimine yüklemesinler. Gereken müdahale yapılacaktır, diyenlere sesleniyorum: Türlü hastalıklara davetiye çıkardıktan, köylümüz susuzluktan kırıldıktan sonra mı barajdan su aktarımı yapacaksınız ?

Yıllardır, HES’ler yoluyla; bir yandan yandaşlarınıza para musluklarını sonuna kadar açarken  öte yandan Türk köylüsünü susuzluğa, yoksulluğa, açlığa mahkûm eden sizler değil misiniz ? HES’lere ağzının suyu akanların, köylünün suyunu umursaması mümkün mü ?

 

Köylümüzün akan suyu varsa işi, emeği, üretimi vardır.

Köylümüzü önce aç bıraktınız, şimdi de susuzluğa mahkûm ediyorsunuz. Başta Akköy, Çalıca,Samanlı olmak üzere köylerimizin,  köylülerimizin susuzluktan betini benzini sararttınız. Ayaklarınız suya ne zaman değecek de aklınız başınıza gelecek sayın yetkililer, ilgililer ?

Köylümüzü ha susuz bırakmışsınız, ha başından aşağı kaynar sular dökmüşsünüz… Köylümüzün akan suyu varsa işi, emeği, üretimi vardır.

Ey ilgisiz ilgililer !

Bahane üretmeyi bırakın ve susuzluk belâsından kurtararak köylümüzün su sancısını en kısa zamanda dindirin.

 

Editör: TE Bilişim