Koru beldesinde yaşanan sel felaketinde yaşanan hasarın tespiti amacıyla kurulan komisyon çalışmaları tamamlayarak hazırladığı raporu Yalova Valiliğine sundu.
04 Temmuz 2017 Salı günü meydana gelen şiddetli yağışa bağlı olarak yaşanan selde bir çok ev, işyeri ve sera sular altında kalmıştı. Selden başta ekili örtülü alanlar olmak üzere ev ve işyerleri de zarar görmüştü. Bunun üzerine Yalova Valiliğinin talimatı ile bir hasar tespit komisyonu oluşturularak çalışmalara başlamıştı. Komisyon beldede selden zarar gören ev, işyeri ve ekili alanların tespit çalışmasını tamamladı. Hazırlanan liste Yalova Valiliğine sunuldu.
Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü afet listelerinin de güncellendiğini dile getirerek yaptığı açıklamada şu detaylara yer verdi, "03.01.2014 tarih ve 28871 sayılı R.G. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında,  İl Müdürlüğümüzün sorumlu olduğu 'Hasar Tespit' , 'Enkaz Kaldırma' ve ‘Altyapı Hizmet Gruplarına  ait liste güncellemelerine başlanılmıştır. En Son 04.07.2017 tarihinde İlimiz Çınarcık İlçesi Koru Beldesinde Meydana gelen sel felaketi nedeniyle  önemli bölümü kesme çiçek olmak üzere birçok sera ile bazı binaların alt katları su altında kalması sebebiyle Müdürlüğümüzce oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu tarafından yerinde ivedilikle hasar tespitleri yapılarak oluşturulan listeler Valiliğimize sunulmuştu. Bu kapsamda görülen aksaklıklarda göz önünde bulundurularak İlimizde bulunan İl Özel İdaresi, Belediyeler ve Resmi Kurumlarda bulunan sorumlu müdür, personel, araç ve gereçlere ait listeler istenerek gruplara ait liste güncellemelerine başlanılmıştır" 

Editör: TE Bilişim