Kent Konseyi’nin bildirisine, Başkan Ömer Fitoz ve Yürütme Kurulu üyeleri İdris Durmuş, Sinan Giray, Mustafa Kandemir, Şaban Beşli, Fatih Büyükturan, Özer Koyuncu, Funda Ayarcı ve Nurten Anıl imza attılar.

İŞTE O BİLDİRİ :

“Kent konseyi yürütme kurulumuz, 6 Nisan Cuma günü toplanarak, Yalova gündemini meşgul eden ve halkımızı endişelendiren 1/25 bin ölçekli Yalova Çevre Düzeni Planı’na ilişkin itirazların yerel meclislerimizdeki (Yalova Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi) görüşmeleri ile ilgili durumu değerlendirmiş ve aşağıdaki açıklamayı kaleme almıştır.

1.Kent Konseyi öncülüğünde hazırlanan ve kamuoyumuzla paylaşılan 30 Ekim 2010 tarihli ‘Ortak Açıklama’da da ifade edilen ve bütün halkımızın paylaştığı endişeleri göz önünde bulundurularak kamuoyunun beklentilerine uygun karar alan Yalova Belediye Meclisi’ne teşekkür ediyoruz.

2.21’inci yüzyılın en önemli kabulü “katılım” ve “demokrasi” iken; bu genel kabulün aksine “gizli görüşme” kararı alarak; başta Sivil Toplum Kuruluşları olmak üzere bütün hemşerilerimizin bilgi edinme ve katılma haklarını engelleyen İl Genel Meclisi’nin bu tutumunu kınıyoruz.

3.Başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün yöneticilerini Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkımızın endişelerini gidermeye yönelik tedbirlerin alınması ve bu yönde gerekli girişimlerde bulunulması talebimizi yineliyoruz”

Kemal Bayrı

 

Editör: TE Bilişim