Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal ildeki trafik sorununun ortadan kaldırılması için 2012 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile birlikte hazırlanan Master Planın hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Koçal, "Geleceği popülizme kurban etmemeliyiz" dedi. 
Yalova'da adeta arap saçına dönen ve bir türlü beklenen çözümün sağlanamadığı trafik problemi vatandaşı canında bezdiriyor. Bu kapsamda kendi sosyal paylaşım adresinden bir açıklama yapan Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal 2012 yılında ODTÜ ile birlikte hazırlanan Yalova Master Planının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun bir kent sorununa çare arama eylemi olduğunu konunun popülizme kurban edilmemesi gerektiğini vurguladı. Koçal yaptığı açıklamada, "Kentler tarihlerini kendileri yaparlar, ama keyiflerine göre ve kendi seçtikleri şartlar içinde değil, maziden intikal eden şartlar içinde yaparlar. Yarının şartlarının belirleyicisi bugünkü vizyonunuzdur. 
98 Yalova Kongresi ile sektörel vizyonunu belirleyen şehrimizin öncelikli ihtiyacı trafik ile ilgili 2012'de ODTÜ ile birlikte hazırlanan Master planın hayata geçirilmesidir. Araçlara değil, ulaşıma çözüm getiren yaklaşım projenin ruhudur. Parmaktaki yaraya tuz basmak acı verir ama kangreni engelleyerek parmağı kurtarır. Seçim kampanyasında işe yaramış olsa da, gelecek popülizme kurban edilmemelidir" dedi. 
Editör: TE Bilişim