Yalova'nın kardeş şehri Güney Kore'nin Suvon kenti belediye başkanı Yeom Tae-Young'da Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşu törenlerine katıldı. Young ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Kore Savaşında gazi ünvanı alan kahramanlarla buluştular.
Ziyaret amacıyla Yalova'ya gelen Güney Kore'nin Suvon kenti belediye başkanı Yeom Tae-Young ile gelir gelmez Kore gazilerini sordu. Onlarla görüşmek istediğini Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a bildiren Young'un bu isteği Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşu töreni esnasında gerçek oldu. Kore'de gazi olan isimlerle Suvon kenti belediye başkanı Yeom Tae-Young'un buluşması ise duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Yürümekte zorlanan Kore gazisinin yanına koşan Suvon kenti belediye başkanı Yeom Tae-Young gazinin koluna girerek fotoğraf çekilecekleri yere  kadar eşlik etti.  Burada konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Güney Kore'de 1 milyon 250 bin nüfuslu 1999 yılının haziranında kardeş şehir olduğumuz. 1999 Marmara Depreminde Güney Kore'den kalkıp bize yardıma gelen Suvon belediye başkanı Yeom Tae-Young ilimizi ziyaret ediyor. Yalova'ya gelir gelmez, ilimizde Kore Gazisi olup olmadığını sordu ve onlarla tanışmak istedi. Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner'le görüşüp gazilerimizle Suvon belediye başkanı Yeom Tae-Young'u bir araya getirdik. Bu öyle yüce bir duygu ki anlatamam. Yalova'ya ilk kez geliyorlar ama ilk sordukları şey Kore'de onlar için savaşan gazilerimiz oluyor. Kore halkı bizlerin o yardımımızı hiç bir zaman için unutmuyorlar" dedi.
Kore Savaşında şehit düşen ve gazi olan Türk halkına büyük bir minnet duyduklarını dile getiren Suvon belediye başkanı Yeom Tae-Young ise, "Güney Kore halkı sizlerin bizim için yaptığınız o fedakarlığı ve kahramanlığı asla unutmayacaktır" dedi.
Ardından Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Suvon belediye başkanı Yeom Tae-Young gazilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler. 

Editör: TE Bilişim