14 – 20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası’nın açılış programı 14 Nisan Cumartesi günü saat 10.00 Müftülük Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde 14 – 20 Nisan tarihleri arasında Özel Yalova Hastanesi ve Özel Atakent Hastanesi tarafından tüm vatandaşlara gün boyunca ücretsiz sağlık taraması ve muayenesi gerçekleştirilecek. 16 Nisan Pazartesi sabahı saat 09.00’da Yalova İl Müftülüğü’nde ‘Hz. Peygamber ve Kardeşlik’ konulu Hutbe Yarışması yapılacak. 16 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’te Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Doç. Dr. Tevfik Yücedoğru’nun konuşmacı olarak katılacağı ‘Peygamber Efendimizin Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku’ isimli konferansı gerçekleştirilecek ve Hat Sergisi açılacak. Aynı gün Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde öğrenciler arasında ‘Müminler Ancak Kardeştir’ isimli şiir yazma yarışması düzenlenecek.

16 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’te Rüstempaşa Camii’nde Vaize Sema Ermiş Vurat tarafından, Toki Mescidi’nde Vaize Hatice Kübra Çifçi tarafından Hz. Peygamber ve Kardeşlik konulu kadınlara yönelik vaaz ve irşat programı verilecek. 17 Nisan Salı günü İl Müftülüğü, hasta ziyareti ve cezaevi ziyaretini gerçekleştirecek.  17 Nisan Salı akşamı saat 20.00’de erkeklere yönelik 18 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.00’de ise bayanlara yönelik Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda Tasavvuf Musikisi Konseri verilecek. 18 Nisan Çarşamba günü İl Müftülüğü tarafında Huzurevi ve Şehit Ailelerini ziyaret gerçekleştirilecek. 19 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te Müftülük Toplantı Salonu’nda İl Müftülüğü’nce bayanlara yönelik kitap dağıtımı yapılacak ve Vaize Sema Ermiş Vurat ve Vaize Hatice Kübra Çifçi tarafından ‘İslamda Aile’ konulu panel verilecek.

19 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00’de Fatih Camii’nde Mevlit ve Hatim merasimi yapılacak. 20 Nisan Cuma günü 12.30’da Merkez Camii’nde Müftü Yardımcısı Kahraman Yaman tarafından ‘Hz. Peygamber ve Kardeşlik’ konulu vaaz, 13.10’da da tüm camilerde Hz. Peygamberimizin Çocuk Sevgisi konulu hutbe okutulacaktır.
1989 yılından bu yana kutlanan Kutlu Doğum Haftası ile ilgili açıklamada bulunan Yalova İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya, “Yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlayan Türkiye Diyanet Vakfı, bu düşünce ile Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak ilan etti.” dedi.

Editör: TE Bilişim