Polis Haftası ve Türk Polisi'nin Kuruluşu'nun 170. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanında bir tören düzenlendi. Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile protokol mensupları, şube müdürleri ve polislerin katıldığı tören Yalova Emiyet Müdürü Mehmet Ali Süvari'nin Atatürk anıtına çelenk koyması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 4. sınıf Emniyet Müdürü Cem Bozdağ yaptı. Bozdağ Türk Polisinin halk için ortaya koyduğu özverili çalışmalardan bahsederek, "Bugün Demokratik Hukuk Devletimizin, Atatürk ilke ve inkılaplarının kazanımlarının teminatı olan mazisi başarılarla dolu Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Yıl dönümünü kutluyoruz. Anayasa ve kanunların kendisine verdiği sorumlulukların bilinci ile hareket ederek ülkemizin birlik ve beraberliği adına azimle cesaretle fedakarlıkla hizmet vermiş Türk Polis Teşkilatı dünden daha fazla kararlılık ve azimle milletine hizmet vermeye devam edecektir. Uluslararası toplumda kabul gören çağdaş güvenlik anlayışına göre toplumda suç olarak görülen eylemlerin olumsuz sosyal şartlar sonucu işlendiği ön görülmekte insanı suç işlemeye yönelten tüm elverişsiz koşulların ortadan kaldırılması için halkın kamu kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının güvenlik hizmetlerine destek ve katılımlarının en önemli faktörlerden birisi olduğu kabul edilmektedir.  Yalova Emniyet Müdürlüğü olarak bu anlayışla organize ettiğimiz ve uygulamaya koyduğumuz hizmet politikaları toplum nezdinde büyük destek görmüş ilimiz sizlerinde destek ve katılımları sayesinde ülkenin en güvenli illerinden birisi olmuştur. Vatandaşlarına hizmeti kutsal bilen eğitimin, teknolojinin, bilimsel çalışmaların gücüne ve ışığına inanan kanunların kendisine tanıdığı yetki ve ödevleri tam bir sorumluluk bilinci ile yerine getiren Türk Polis Teşkilatı ile millet olarak geleceğimizin bugünden daha aydınlık, huzurlu ve güvenli olacağına inancımız tamdır" dedi.

Konuşmanın ardından Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törenin ardından Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari makamında tebrikleri kabul etti.

 

Editör: TE Bilişim