Dalından Mevsim Meyveleriyle Karşılandı

 

Mustafa Bolak ve Yusuf Deniz İnan tarafından Karaca Arboretum'dan alınarak Sugören'e getirilen Hayrettin Karaca ve Yalova TEMA Temsilcisi Faruk Tezcan Sugörenlilerle köy meydanında buluşarak çevreyi konuştu. Hayrettin Karaca ve Faruk Tezcan'ı köy meydanında Sugören Köyü Muhtarı M.Osman Karataş ve köy halkı Sugören'in taptaze erik ve kirazlarının yanında, çörek ve ayranla karşıladılar.

 

"Yaşanabilir bir çevre ilk önceliğimiz"

 

Daha önce Avrasya Maratonu'nda Yalova'ya zararlı olacak her türlü tesisleşmeye hayır dediklerini, Sugören'in yarınları gençlere çevre konulu resim çalışması yaptırarak çevre bilinci aşıladıklarını, üyesi oldukları Yalova Platformu ile Yalovam'a Dokunma dediklerini ifade eden ve çevrenin korunmasını ilk öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Bilim, Sanat ve Gençlik Araştırmaları Derneği Başkanı Mustafa Bolak, TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'yı Sugören'de misafir ederek gerçekleştirmeyi düşündükleri ağaçlandırma çalışmaları hakkında kendisine bilgiler aktardıklarını ve tecrübelerinden faydalandıklarını ifade etti.

 

"Hedef Sugören'de Genç TEMA ve Yavru TEMA "

 

Karaca ve Tezcan, Sugören iklimine uygun ağaç çeşitleri ve dikilebilecek alanları Sugörenlilere aktarırken, Sugören'de TEMA Vakfı'nın bir kolu olan Genç TEMA ile Yavru TEMA ekiplerini oluşturularak hem derneğe üye kazandırılması hem de bilincin artacağına inandıklarını belirtildi. Tezcan Bu projeyi Sugörende hayata geçirerek daha sonra başka köylerde çalışmalar yapılabileceğini söyledi. Kendisine daha önce de aktarılan köy yalonu ağaçlandırma projesini beğeni ile karşılayan Hayrettin Karaca, SUGEM üyelerini projeyle ilgili detaylı incelemelerde bulunmak üzere Karaca Arboretum'a davet etti. Kısa bir süre içerisinde projeyi gerçekleştirmeyi hedefleyen SUGEM üyeleri Karaca'yı yakın zamanda Arboretum'da ziyaret ederek çalışmaların startını vermiş olacak.

 

 

 

Editör: TE Bilişim