Yalova’da öğrencilere yönelik olarak düzenlenecek eğitimler Yalova  Bahçeşehir  Koleji’nde başlayacak. 16 Ekim tarihinde okulda düzenlenecek olan ve engelli eğitmenlerin sunum yapacağı eğitimlere okulun 5. 6. 7. ve 8’inci sınıf öğrencileri katılacak.

Proje ile ilgili olarak bilgi veren Koç Holding Ülkem İçin Projesi Yalova İl Sorumlusu EL-PA BEKO sahibi Salim Dönmez, “Koç Holding’in 80. yılında hayata geçen Ülkem İçin Projesi 2012-2013 uygulamasında "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum" diyerek yolumuza devam ediyoruz. Projenin bu yılki ortakları UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) ve onun engellilik konusundaki ülkemizdeki partneri olan AYDER (Alternatif Yaşam Derneği)’ dir.

"Ülkem İçin Engel Tanımıyorum" uygulamamızda, engellilerin iş hayatı ve sosyal hayatta yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine destek olacak uygulamalarda rol model olmayı ve bu konuda toplumsal bilincin ve duyarlılığın oluşturulması  amaçlanıyor.
Bu uygulamada, öncelikle  “Engelliliğe Doğru Yaklaşım” eğitimleri vererek bu konuda doğru bir yaklaşım ve toplumsal bilincin yayılmasını hedefliyoruz” dedi.

Toplantının 16 Ekim Salı günü saat 14.00 de başlayacağını dile getiren Dönmez, “Bahçeşehir Koleji’nde yapılacak olan eğitimlerde 5.6.7.ve 8’nci sınıf öğrencileri yer alacaktır. Engelli olan eğitmenlerimiz kendi yaşadıkları zorlukları ve karşılaştıkları durumlar hakkında bilgiler verecekler. Eğitimlerde Kronik hastası olan Ceren Kutay hem  kendi hastalığı ile ilgili hemde fiziksel engellilik konusunda, Görme Engelli Adem Vural ve İşitme engelli Buket Demirel sunum yapacaktır” diyerek bilgi verdi.   

Editör: TE Bilişim