Romanyalı Gazeteci Paula Papureanu, Müslüman Oldu Romanyalı Gazeteci Paula Papureanu, Müslüman Oldu

Yalova Belediye Meclisi, her ay olağan bir şekilde meclis toplantılarını gerçekleştiriyor. Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı 5 Şubat Pazartesi günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM) Toplantı Salonunda saat 15:00’te yapılacak. 
İmar konuları ve dere ıslahlarının görüşüleceği toplantının gündemi şu şekilde;
1. Açılış, yoklama, bir önceki Meclis Toplantısına ait kararların okunması.
2. Hukuk İşleri Müdürlüğünün talebi ile Bağlarbaşı Mahallesi, 294 adaya ilişkin mahkeme kararının görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi.
3. Orman İşletme Müdürlüğünün talebi ile Bahçelievler Mahallesi, 1384 ada, 4 parsele ilişkin plan değişikliğinin görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi.
4. Fatih Caddesi güzergahında mevcut istikametin belirlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi.
5. Yalova Valiliği talebi ile Süleymanbey Mahallesi, 1281 ada, 1, 2 ve 3 parsellere ilişkin plan değişikliğinin görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi.
6. Hukuk İşleri Müdürlüğünün talebi ile Gaziosmanpaşa Mahallesi, 1178 ada, 1 parsele ilişkin mahkeme kararının görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi.
7. Dolu memur kadrolarda derece değişikliği yapılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi. 
8. Zabıta ve itfaiye hizmetlerinde çalışan personele ödenecek olan fazla çalışma ücreti ile ilgili insan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifinin görüşülmesi. 
9. Belediyenin sürekli işçi kadrolarına: 33 adet kadro ihdas edilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi 
10. Belediyenin memur kadrolarına 66 adet kadro ihdas edilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi.
11. "Yalova Şabanderesi Islahı" "Yalova Körderesi Islahı" ve "Yalova Üniversitesi Kurtderesi Islahı" çalışmaları ile ilgili olarak DSI 1.Bölge Sulama Şube Müdürlüğü ile Yalova Belediyesi arasında yapılacak protokoller için Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'a yetki verilmesi ile ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün teklifi
12. Yalova Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan imar yollarının açılmasında kullanılmak üzere Yalova İl Özel İdaresine ait damperli kamyonun belediyemize bedelsiz olarak devredilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi
13. Belediyenin yaş sebze ve meyve halinde faaliyet gösteren iş yerlerinden alınacak 2024 yılı teminat miktarının belirlenmesi ile ilgili Hal Müdürlüğünün teklifi.
14. İller Bankası ya da İller Bankası Teminat Mektubu karşılığında diğer bankalardan 30.000.000.-11. (Otuzmilyon Türk Lirası) kredi kullanılması amacıyla Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'a yetki verilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi.
15. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tekliflerinin görüşülmesi.
16. Trafik Düzenleme Komisyonu Kararlarının görüşülmesi
17. İsim verilmesi ile ilgili tekliflerin görüşülmesi.
18. İmar Komisyonu Kararlarının görüşülmesi.
19. Dilek ve Temenniler.
20. Kapanış

Editör: Arda Yavuz