Yalova Belediye Başkanı vefa Salman Ekim ayı Belediye Meclisi olağan toplantısında Arboretum arazisinin Turizm Tahsis Alanı statüsünden çıkartılarak Konut Alanı'na çevrilmesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itirazda bulunduklarını söyledi. Başkan Salman 1/5000 ve 1/1000'lik planları yapma yetkisini de belediye meclisinde olduğunu dile getirdi. 
Yalova belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı ilk oturumla birlikte başladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman meclisin açılışında Yalova'nın en önemli gündem maddesine dönüşen Arboretum'la ilgili açıklamalarda bulundu. Salman 1 bardak suda fırtına koparıldığını dile getirerek, "Belediye meclis üyeliğim bittiğim tarihten birkaç ay sonra, 8 Haziran 2009’da ‘uyarıyorum’ başlığıyla yerel basına bir yazı göndermiştim.  Demiştim ki; arboretum alanı, ‘arboretum ve yeşil alan’ olarak işlensin diye. O zaman ki belediye meclisini uyarıyorum, söz konusu belediyenin borçlarından dolayı. Burası kamuya tahsisli alan olduğunda ne haciz olur ne de başka bir şey yapılır, olduğu gibi korunur demiştim” dedi.
Salman, önceki belediye yönetiminin araziyi 5 parçaya bölünerek sattığını hatırlatarak, “O sürece girmeyeceğim hepiniz biliyorsunuz? Burasının turizm alanından çıkarılmasını meclisi uyarıp da talep eden benim. Burayı satan ben değilim ama ‘tezgahlar var’ gibi kelimeler hoş değil. Ben bir tek tezgah bilirim babamın kasap tezgahı” ifadesini kullandı.
Yerle ilgili son tasarrufun belediye meclisinde olduğunu kaydeden Salman, “Burası 1/25 Binlik Çevre Düzeni Planını yapma yetkisi reysen bakanlığa ait. Bakanlıkta bir şekilde askıya çıkmış askı süresi de 7 Ekim’de sona eriyor. Buna herkesin itiraz etme hakkı var. Buna itiraz etmek yetiyor mu, yetmiyor. Zaten bunun konut alanına dönecekse belediye meclisine gelmesi gerekiyor. 5 binlik/ binlik planları yapma yetkisi belediye meclisinde. Bunu böyle bilin. Bir bardak suda fırtına kopartılmasın. Bu işin siyasi boyutunda da değilim. AK Parti il başkanı ve milletvekili de konuştum. 29 Eylül itibariyle de benim imzamla itiraz yapıldı” diye konuştu.
Ardından toplantıda Akkök Holding tarafından itfaiye müdürlüğünde kullanılmak üzere gönderilen 150 bin lira hibe kabul edildi.
 
Editör: TE Bilişim