Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yalova'nın bir cazibe merkezi olduğunu özellikle kentin bir kongre, seminer ve fuar merkezi olması yönünde ciddi potansiyellerinin bulunduğunu söyledi. 
Her defasında Yalova'nın 3 büyük kentin ortasında kalan, önemli potansiyellere sahip bir kent olduğunu tekrarlayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman kentin Körfez Geçiş Köprüsü'nün tamamlanması ile birlikte bir cazibe merkezine dönüşeceğini dile getirdi. Kentin doğal dokusunun korunarak bir kongre, seminer ve fuar merkezine dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Salman, " Yalova’dan fuar, kongre ve turizm merkezi olur. Benim mücadelem bu yönde… Kentimizde yatırım yapacak bütün girişimcileri bekliyorum. İşsizlik sayısının düşmesi ve yeni istihdam alanları açılması için her türlü kolaylığı sağlayacağım.Kentimizde bin kişilik toplantı yapacak bir salon yok. 400 kişilik bir kültür merkezimiz var. İstanbul’da iki tane kongre ve fuar merkezi var. Oralarda sıra var. İnsanlar ulaşım için 2-3 saat harcıyor. Yalova’nın cazibesi şu. İnsanlar buraya geldiği zaman 12 ay etrafında keyif alacakları güzellikler var. Deniz var, göl var, kaplıca var, şelale var. Bu sektörün gelişmesi demek, beraberinde otel sektörünü, eğlence ve yiyecek içecek sektörünü canlandıracak. İşsizliğin en fazla olduğu bir il Yalova. Merkez nüfusumuz 127 bin, toplam nüfusumuz 220 bin. İşsiz sayımız her zaman Türkiye ortalamasının 3-4 puan üstünde. Belediye başkanlığını çok seviyorum. Hizmet yapmayı seviyorum, Yalova’ya aşığım ama beni en fazla yoran işsizlik konusu. Her gün iş için gelen yüzlerce insan var. Genç nesil çoğunlukta" dedi. 
"Yalova'da Hizmet Sektörü Eksik"
Yalova'nın sektörel bir kimliğinin bulunmadığına da değinen Salman, "Seçim öncesi proje bazlı yaptığım çalışmalarda da Yalova’da ne olur diye araştırmalar yaptım. Buranın sektörel bir kimliği yok. En büyük açığımız da bu… Hizmet sektörü eksik. Burası büyük kentlerin arasına sıkışmış harika bir doğal güzelliğe sahip. Yalova emekli ve memurla ayakta duruyor. Çok hızlı büyüyen bir ildi ancak depremden sonra yavaşladı" diye konuştu. 
"Arazi Rantı Çok Yüksek"
Kentte imar rantının çok yüksek olduğuna vurgu yapan Salman, "Depremden önce merkez 100 binin altında idi şimdi ise 127 bin nüfusa ulaştık. Yalova’da arazi rantı çok yüksek. Deprem bölgesi olduğu için maksimum kat 4… Ben de kesinlikle bunun üzerine çıkmam. Uzmanlar, “Yalova’da çok katlı bina katliamdır, cinayettir” dedi. Yaşadığımız deprem gerçeğini unutmuyorum. Yalova’da depremde ölenlerin sayısı 2 bin 504 kişi geçer halbuki sayı 5 bindir. Allah bir daha göstermesin. İmar rantı yüksek çünkü yer yok. Çok fazla betonlaşmasını da istemiyoruz" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim