Üyeleri rahatsız eden en önemli konunun Yalova Seyahat’in Maliye ve SGK’ya var olduğu söylenen borçlar olduğunu dile getiren aktif üyeler, “Bu borçlardan doğan yükümlülüklerimiz bizlerin kendi mallarına zarar getirirse bunların hesabını kimler verecek” diyerek ilgili kurum yetkililerine sesleniyorlar. Kooperatif için var olan kurulların hiçbir konudan habersiz imza attıklarının bilindiğini dile getiren üyeler Başkan Yıldıray Güldür’ün koskoca bir markayı yok etmeye çalıştığını, kendi tepkilerini dindirmek adına gerçek dışı konulardan yola çıkarak üyelere ihtarnameler göndermesine de isyan ediyorlar.

Gelen ihtarnamelere manifesto gibi açıklamalar hazırlayan üyeler gerçek üyelerin Yalova’ya Seyahat’e sahip çıkacaklarına vurgu yapıyorlar. İşte Başkan Yıldıray Güldür’ün  uygulamalarına üyelerden giden açıklama, “

1- Öncelikle bende dahil olmak üzere ihtar çektiğiniz tüm üyelerin aidatları bu zamana kadar ödenmiştir. Ancak yönetimde bulunanların bu paraları herkesçe de bilindiği üzere kendileri için kullandığı bize geri dönmesi gereken bu ödemelerin bize dönmediğini, kooperatife vermiş olduğumuz bu paralara rağmen kooperatifimizin sürekli olarak Maliye ve SGK’ya borçlu olduğu piyasada bekleyen bir sürü borç bulunduğu, yöneticilerin ise daha öncesi maddi durumlarına nazaran bu toplanan paralar ile kendilerini ve yakın akrabalarını zengin ettikleri gün gibi ortadadır.

2- Aidat olarak toplanan bu paralar öz mallarının sigortaları, bandrolleri ve diğer giderleri için ödenmesine rağmen bu öz malların bir kısmının hurdaya çekildiği, bazılarının kayıp olduğu, bazılarının fabrikalara taşıma yaptığı, bazılarının hastanelere taşıma yaptığı ve bu gelirlerin hiç birinin ortada olmadığı gibi bunların sigorta paraları da Kamil Koç Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. tarafından Bursa Otogarında kesilen biletlerden %16 yerine %22 veya 23 kesinti yapılması dolayısıyla artan %6 veya 7ler ile yaptığınız ortadadır.

3- Yönetim bu aidatlar için yapacağı harcamayı hem bizden örtülü olarak kesmekte, hem de toplanan paralar yerine örtülü paralardan ödeme yapmaktadır. Yönetimin paraları nereye aktardığını bilmek hakkımız, ancak yönetim hesap vermemekte, kararlı ise şunu da iyi bilsin bizler yolsuzluk yapmıyoruz, ekmeğimiz için çalışıyoruz. Yönetimin tüm faal üyelere rağmen görevi bırakmaması aslında yediği kaymağın büyüklüğü ile alakalı olmalıdır. Sizler bizim haklarımızı yiyenler hiç birimizin belgesini iptal edemezsiniz. Bizim üyeliğimizi iptal etmek yerine önce oda kaydı bulunmayan aracı olmayan, vergi kaydı bulunmayan ve sizleri ibra edip seçen poşet üyelerin üyeliklerini iptal edin, üye ve belgelerin iptaline ilişkin her türlü eyleminiz görevin kötüye kullanılması suçunun unsurlarıdır. Böyle bir durumda hakkınızda aşağıda yazılı bulunan TCK 257 gereğince şikâyetçi olacağımız ve bu suçtan hakkınızda kamu davası açılması halinde görevinizin son bulacağını güzellikle ihtar ediyoruz. Bu keyfi tutumunuza gerekli cevap verilecektir.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK

MADDE 257 – (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan yada kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (3) İrtikap suçunu oluşturmadığı takdirde görevinin gereklerine uygun davranması için veya bu nedenle kişilerden kendisine veya bir başkasına çıkar sağlayan kamu görevlisi birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

4- Yazdığınız ihtar aynen tahrik niteliğinde olduğu, yakında yapılacak olağanüstü genel kuruldan sonra bu yapılan yolsuzlukların bedelinin hakkını çaldığınız üyelere kendi mal varlığınız üzerinden hukuken ödemek zorunda kalacağınızı şimdiden bildiriyoruz.

5- Beş yıldan fazladır kooperatif adına Bursa Uludağ Üniversitesi hastanesine taşıma yapmakta iken bize kendiniz kooperatif araçlara uygun değil, üyeler taşıma yapsın diyen sizdiniz. Yapılan taşımalarda bir günde yapılan turlardan 1.600,00 TL üyeler gelir elde etmiştir. Siz yıllardır kayıt dışı olarak bu 1.600,00 TL parayı ne yaptınız biz üyeler olarak merak ediyoruz. Kooperatifinizin malları ile kendiniz ticaret yapmaktasınız. Bunu tüm üyeler çok iyi bilmektedir. Ayrıca bize Bursa Uludağ Üniversitesi hastanesine taşıma yapılmasını siz teklif ettiniz. Ancak şimdi anlamadığımız bir şekilde bu hususta bize ihtar çekiyorsunuz.

6- Tüm üyelerce kabul edilen görüşe göre kooperatifi batırmaya çalışıyorsunuz. Sürekli ceza alması için uğraşıyorsunuz. Bunun nedenini gayet iyi biliyoruz. Neredeyse Hz. Başkan on beş yıldır semeresini yediği kooperatifi sağlam bırakmak istemiyor. Çünkü çok iyi biliyor. Kooperatifte yönetim değişirse, kendisinin yaptığı bu yolsuzluklar ortaya çıkacaktır. Bundan korktuğu için kooperatifi batırma politikası uygulamaktadır.

7- Gene yönetim olarak mola yerlerinden anlaşma yapmış bulunmaktasınız. Ancak bu anlaşmaların hiçbiri yazılı değil. Tamamında sözlü olarak anlaşma yapmışsınız ve tamamından gelen paraları babanızdan size kalmış gibi götürüyorsunuz. Biz kooperatif adına taşıma yaparken kendimizi, ailemizi ve ortağı bulunduğumuz kooperatifin geleceğini düşünmekteyiz. Ancak siz başkan olmanıza rağmen sadece kendinizi düşünüyorsunuz. Kooperatif adına heryerden haricen anlaşmalar yapıp kendinize menfaat sağlıyorsunuz. Pes doğrusu size bir de bizleri üyelikten çıkaracağınızdan ve belgelerimizi iptal edeceğinizden bahsediyorsunuz. İnsanın biraz yüzü kızarır. Önceleri tehdit ve dayak ile yola getirdiğiniz üyeler bir araya gelip birlik olunca hukuktan bahsetmeye başladınız. Hakkınızda neredeyse beşe yakın dava ve soruşturma açılmış olmasına rağmen bıkmadan usanmadan yüzünüz kızarmadan bir de bizleri tehdit ediyorsunuz.

8- Kusura bakmayın biz sizin 2. Asliye Ceza Mahkemesinde de yargılanmanıza devam eden yargılamaya konu sağılacak inekler değiliz. Bize etmiş olduğunuz onca hakaret ve tehditten zerre kadar çekinmediğimizi bildiririz. Hukuken her türlü zulmünüze cevap verecek kararlılıktayız. Haddinizi biliniz. Önce taşıma yapma teklifinde bulunup sonra da burada yolcu taşıma yasak demek ahlaki bir davranış değildir, ayrıya yapılan taşıma doğru değilse ne diye bilet kestiniz. O kadar yıldır neden taşıma yaptınız. Anlaşılan kayıt dışı gelen bu para size gelmeyince zorunuza gitti.

9- Nerede ve ne şekilde uyarlandığı bellidir. Sırf hakkınızda şikayetçi olduğumuz için, bizleri sindirmek için ihtar çekiyorsunuz. Benzer tutumunuzun devam etmesi halinde hakkınızda ilgili yasa hükmü çerçevesinde suç duyurusunda bulunacağımızı bildiririm.”

Editör: TE Bilişim