Yalova Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısının 3'ncü oturumunda il merkezindeki bazı cadde ve sokaklarda elektronik parkomat uygulamasının hayata geçirilmesi konusu görüşüldü. Trafik komisyonunun konuyla ilgili kararını ise Trafik Komisyonu Başkanı Fahrettin Yıldız okudu. Yıldız Yalova'da gereksiz parkların önüne geçilmesi, bu parklanmalardan Yalova esnafının olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmesi için parkomat uygulamasına geçilmesinin gerekli olduğunu belirtti. Yapılan oylamada ise belirtilen cadde ve sokaklarda parkomat uygulaması yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
Buna göre Yalova merkezinde ki Fatih Caddesi (Fatih Caddesi Köprüsü ile Marmara Caddesi arasında kalan kısımda doğu-batı yönünde sağ tarafta), Mimar Sinan Caddesi (çift taraflı), İstiklal Caddesi (Arabacılar Sokak ile Sefabey Caddesi arası ve Şehit Osman Altınkuyu ile Süvari Sokak arasında kalan kısımda), Şehit Osman Altınkuyu Caddesi (İstiklal Caddesi ile İstanbul Caddesi arasında kalan kısımda), Arabacılar Sokak (kuzey-güney yönünde sağ tarafta) ve Konak Sokak’ta (doğu -batı yönünde sol tarafa) elektronik parkomat uygulaması devreye sokulacak.

Masal Gibi Sokak İsimleri
Yine İsim Komisyonu da Yalova'da bazı cadde sokak ve parklara verilecek olan isimlerle ilgili kararını açıkladı. Özellikle çocuk parklarına yönelik verilen yeni isimlerde ağırlıklı olarak masal kahramanlarına yer verilirken bu adlar arasında, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat gibi adlar yer aldı.
Ak Parti adına söz alan Kasım Avar Vatan Caddesinden başlayıp Kadıköy'e kadar uzanan yola Muhsin Yazıcıoğlu adının verilmesini talep etti. Avar'ın ardından söz alan CHP'li meclis üyesi Faruk Kırtay ise bir caddeye Deniz Gezmiş adının verilmesini istedi. Her iki isimle ilgili görüşme ise Kasım ayı meclisinde yapılarak karara bağlanacak.

Salman, "Araç Parkını Yenilemek Lazım"
Mecliste görüşülen konulardan birisi ise İl Özel İdaresi tarafından satışa çıkartılan 8 bin 500 TL değerindeki 3 hizmet aracının belediye tarafından satın alınması konusu oldu. Meclise konuyla ilgili bilgi veren Yalova Belediye Başkanı vefa Salman, "Araç parkımızda çok eksiklikler var. Mutlaka bu parkı yenilemek lazım. Kısa süre içerisinde belediyeye 1 ambulans, 1 cenaze aracı ve 1 de engelli taşıma aracı alıyoruz. Ama meclis üyelerinden de etkili olduğu kişiler vasıtası ile belediyemize hizmet aracı sağlanması konusunda destek vermelerini istiyorum. Sonuçta bu araçlar halkımıza hizmet edecek" dedi.
Ardından yapılan oylamada İl Özel İdaresi tarafından satışa çıkartılan 3 aracın alınmasına oy birliği ile karar verildi.

Editör: TE Bilişim