Yalovalı Balıkçılar balık avı yasağının kalkması ile birlikte 100 teknelik bir kafile ile Karadeniz'in yolunu tuttu. Balıkçılar ağlarını Palamut, Hamsi, Sardalya ve İstavrit için Karadeniz'in serin sularına sarkıtacaklar. 
15 Nisan'da başlayan balık avı yasağı 1 Eylül 2015 tarihi itibarı ile sona erdi. Yalovalı balıkçılarda hazırlıklarını tamamlayarak "Vira Bismillah" diyerek Karadeniz'e hareket ettiler. Konuyla ilgili bilgi veren S.S Su Ürünleri Yalova Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, "Yalova'dan 100 teknemiz Karadeniz'e gitti. Kasım ayına kadar Karadeniz'de kalmayı planlıyoruz" dedi.
Bu yıl alınan sinyallere göre Palamut'un bol olacağını düşündüklerini dile getiren Tokalak, "Palamut balığının yavrusuna 'Vanoz' denir. Bu balığın bolluğu Palamut balığının bol olup olmayacağının da sinyalini verir. Bu yıl Vanoz oldukça çok. Öte yandan radarlarla yapılan kontrollerde de büyük sürüler tespit ediliyor. Son 5 yılın en bol Palamut mevsimini yaşayacağımızı söylemek mümkün" diye konuştu.
Balığın bol olmasının vatandaşa ucuzluk olarak yansıyacağını da vurgulayan S.S Su Ürünleri Yalova Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, "Balık bol olunca bu fiyatların düşmesini sağlayacak. Vatandaşın bu yıl Palamut'u çok ucuza yiyeceğini düşünüyoruz. Öte yandan Hamsi, Sardalya ve İstavrit de bu yıl oldukça bol olacak diye düşünüyoruz. Eğer ön görülerimiz yerine gelirse mutfaklardan balık eksik olmaz" şeklinde konuştu.
Tokalak 10-15 Ekim gibi de Lüfer avının başlayacağına dikkat çekti. Lüfer'in de bu yıl Hamsi ve diğer küçük balıkların bolluğuna bağlı olarak iri ve bol olacağını düşündüklerini dile getirdi.
Editör: TE Bilişim