Yalova 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak 30 gün süre ile askıya çıkartılmıştı. Planın askı sürecinin tamamlanmasının ardından ise çevre düzeni planı yürürlüğe girecek. Bu sayede alt ölçekli planlarda yapılabilecek. 1/50 binlik planla ilgili değerlendirmelerde bulunan Salman, planın Yalova’nın önünü açtığına değindi. Konuyla ilgili gazetecilere değerlendirmede bulunan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Yaklaşık 2 sene önce başlatılan çalışmanın sonucunu almış bulunuyoruz. Nitecide Yalova’nın anayasası onaylanmış vaziyete. Askıya çıktı. Askı süresi bir ay. İtirazlar olacaktır. Değerlendirildikten sonra planın kesinleşmesi tahminen önümüzdeki Ağustos veya Eylül’ü bulacaktır. Değerlendirme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak” dedi.

Belediye revizyon ve ek imar planı yapacak

Belediye olarak bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Salman, şöyle devam etti, “Bundan sonra Yalova Belediyesi olarak biz planın kesinleşmesinden sonra revizyon ve ilave imar planı yapmak üzere hazırlıklarımıza başlamış bulunuyoruz. Öncelikle çevre yolunun yapılması için Hacımehmet ovası dediğimiz bölgede bir ilave imar planı ve bununla birlikte eş zamanlı olarak bir revizyon imar planı yapmak ilk hedefimiz. Bununla ilgili hazırlıklarımız zaten başlamıştı. Planın kesinleşmesiyle Yalova Belediye Meclisi’ne sunulacaktır.”

Çevre Yolu’nun önü açıldı

Yalova Güney Çevre Yolu projesinin bu planı beklediğini hatırlatan Salman, “Yalova için hayırlı olduğunu düşünüyoruz. Çevre yolunun da yapılabilmesi için önümüz açılmıştır.  Yalova Belediye Başkanlığı olarak tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz, az kaldı. Yalova Belediye Meclisi’ne sunulacaktır” diye konuştu.

650 binlik nüfus projeksiyonu

Salman, Yalova Belediyesi’nin planla ilgili talepleri yüzde 80-90 oranında kabul edildiğini sözlerine ekleyerek, “Kamu yararına uygun bir plan olduğunu düşünüyoruz. Çok ilave imara açılacak yer yok. Onun haricinde dengeli bir nüfus olduğunu görüyoruz. Bakanlık 2035 projeksiyonuna göre 650 bin nüfusu ön görmüş. Bunu onaylamış. Yalova’daki tüm belediyelerin talebi 750 bin civarındaydı. Bakanlık bunu biraz daha aşağı çekmiş vaziyette. Buna uygun olarak bütün planlama çalışmalarımız yapılacaktır, köylerle birlikte” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim