Yalova’nın 2013 yılı 4.Dönem yatırımlarının değerlendirildiği ve 2014 yılı Yatırım Tekliflerinin değerlendirildiği yeni yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Esengül Civelek başkanlığından gerçekleştirildi.
İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve kurum müdürleri ile belediye başkanlarının hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Esengül Civelek, “2013 yılında Yalova’daki yatırımcı kuruluşlar ve proje sahibi kuruluşlar özen ve hassasiyet içerisinde çalışmalarını sürdürmüşlerdir.Yeni projelerin de başarılı ve verimli bir şekilde gerçekleştirileceğine inanıyorum.Yatırımların ilimize ve Yalova halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Vali Civelek başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Yalova’nın sosyo ekonomik verileri, gerçekleştirilen yatırımlar ve dev projelerin yer aldığı sunumla devam etti. Türkiye’nin en küçük ili olan Yalova’nın sosyo ekonomik gelişmişlik sıralamasında 13. Sırada ve insani gelişmişlikte ise 2.sırada geldiği ifade edildi.Yalova’nın kişi başına elektrik tüketiminde ilk beşte yer aldığı da dile getirildi.Yalova’ya yapılan kamu yatırımlarının en önemli kısmını Yalova’dan da geçen Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu ve Körfez Geçiş Projesi yatırımı oluşturdu.Proje için 2013 yılında 9 milyar dolar yatırım yapıldığı belirtildi.Yalova’nın 2013 yılı değerlendirmesinde dikkat çeken önemli bir nokta ise Yalova’dan gerçekleştirilen gemi ve yat ihracatındaki büyük artış oldu.Buna göre Yalova, gemi ve yat ihracatının %24’ünü karşılayarak İstanbul’un ardından ikinci sırada yer aldı.
Yalova’da 2013 yılında gerçekleşen büyük yatırımların başında Çınarcık Huzurevi inşaatı, Yalova Sağlık Kompleksi, Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu, Geofit Bahçesi, Gemi İhtisas OSB kamulaştırmaları, Armutlu Meslek Yüksekokulu inşaatı, Yarı olimpik yüzme havuzu, Termal 500 kişilik öğrenci yurdu, Armutlu Kapaklı Balıkçı Barınağı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Liman Başkanlığı binası gibi yatırımlar yer aldı.
İl Koordinasyon Kurulu’nun 2013 yılı 4.Dönem yatırımlarının kurum müdürleri tarafından gerçekleştirilen sunumla değerlendirilmesinin ardından, kurum temsilcileri ve belediye başkanları da yatırımlarla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi.
Editör: TE Bilişim