Fatih Caddesi üzerinde bulunan Dadaş Oto-Emlak-İnşaat firması çalışanları bu sabah iş yerlerini açmaya geldiklerinde büyük bir şok yaşadı ve işletmelerinin camının açık olduğunu gördüler. Tüm iş yerinin dağıtıldığını ve 2023 Model Mercedes araçlarının olmadığını gören iş yeri yetkilileri hemen Yalova Emniyet Müdürlüğü’ne haber verdi. Olay yerine gelen ekipler soruşturma başlattı ve gece 03:00 sularında kimliği belirsiz bir şahısın işletmeye girdiğini ve daha sonra bir anahtar bularak araba çaldığını tespit etti. Emniyet Müdürlüğü ekipleri kayıplara karışan şahsı bulmak için hummalı bir çalışma başlattı.

Yalova Gazetesi olayı öğrendikten sonra olay mahalline geldi ve esnaflarla yaptığı görüşme sonrası aynı mevkide son 1 ay içerisinde yaşanan 4. hırsızlık vakası olduğunu öğrenirken bölgede hırsızlık çetesi mi olduğu sorularını akıllara getirdi.  

yalova-fatih-cadde-dadas-otomotiv-mercedes-araba-hirsizlik (4)

Vatandaşlar “Yaşam Tüneli”nde Bilinçlenmeye Devam Ediyor Vatandaşlar “Yaşam Tüneli”nde Bilinçlenmeye Devam Ediyor

“Ofisten anahtarı almış ve arabayı götürmüş”

Yaşadıkları talihsiz olayı Yalova Gazetesi’ne anlatan bulunan Dadaş Oto-Emlak-İnşaat yetkilisi Kurtuluş Burak Balkuş, “Sabah saat 08:30’da ofisi açmaya geldim. Ofisin kapısının yanındaki pimapen camın açık olduğunu gördüm. İçeriye girdim, kapımızın önündeki 2023 Model Mercedes’imizin olmadığını gördüm ve hırsızın girdiğini anladım. Hemen Emniyete bilgi verdik ve kamera görüntülerine baktık. Görüntülerde 18-19 belki 20 yaşlarında birin buraya gelerek camı zorladıktan sonra camdan içeri girmiş. Masaları dağıtıktan sonra da ofisten bir anahtar alarak arabaya binmiş. Arabayı da 10 dakika çalıştıramamış daha sonra alıp gitmiş. Tabi biz bunu sabah 08:30’da bilgisini aldık. Emniyete ve olay yeri incelemeye bilgi verdik. Sabah avukatımız geldi ve ona da bilgi verdik” dedi.

yalova-fatih-cadde-dadas-otomotiv-mercedes-araba-hirsizlik (3)

“10 gün önce de 8. Noter'e girdiler”

Kendi gördüklerine göre bu civarda yaşanan 4. Hırsızlık vakasının olduğunu belirten Balkuş, “10 gün önce 8. Noter'e girdiler ve 3 bin TL gibi bir para aldılar. Hemen yan tarafımızda taşımacılık şirketi olan Ali Beyin yeri var. Oraya da aynı şekilde girdiler, dağıttılar ama bir şey alamadılar. Berat Otomotiv’in camlarını kontrol etmişler ve girememişler. Kamera kayıtları var. En son da bizim bildiğimiz kadarıyla Yalova Lisesi’nin karşısındaki CNR Otomotiv’e girmişler. Orada da hırsızlık yapmışlar ama ne almışlar bilmiyorum. Cadde üzerinde büyük bir mağduriyet var. Burada emniyetin büyük bir kamerası var, komple bütün bölgeyi alan bir kamera… Bu kameralar burada varken bu hırsızlar burada nasıl dolaşıyor ben bunu bilemiyorum” ifadelerini kullandı. Emniyetle görüştüğünüzde bir çete olduğunu mu söylediler sorusuna cevap veren Balkuş, “Tam bilgi alamıyoruz. Soruşturma aşamasındalar ve onların peşindeler. Şu anda bekliyoruz. Belki yarın karşıya girecek belki de 3 gün sonra yine buraya gelecek. Durum bunu gösteriyor” şeklinde konuştu. Hırsızın yüzünü kapattığından dolayı yüzünün belli olmadığını söyleyen Balkuş, “Notere girdiği zaman, notere girmeden önceki görüntülerine de baktım. Daha önce buraya gelip ve saatlerce kontrol edip öyle giriyor. Mağduriyetimiz böyle bir bölgede, böyle işlek bir bölgede 10 günde bir hırsızlığın olması… Emniyet birimlerimizin titiz çalışmaları neticesinde hırsızlık olayının fail veya faillerinin en kısa sürede yakalanacağına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-fatih-cadde-dadas-otomotiv-mercedes-araba-hirsizlik (2)

Editör: Arda Yavuz