İşverenler ile iş arayanlar arasında köprü görevi gören İŞKUR, düzenlediği toplu iş görüşmeleri (mülakat organizasyonları) ile eleman arayan firmalar ile iş arayanları buluşturmaya devam ediyor. Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede düzenlenen organizasyonlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Müdür Dede, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün temel hedefi olan istihdamın arttırılması amacıyla işverenler ile iş arayanları buluşturduklarını, işsizliğin azaltılması ve eleman talebi olan işverenlerin işgücü ihtiyacının karşılanması noktasında organize edilen toplu işe alım ve mülakat görüşme organizasyonlarına devam ettiklerini belirtti. Müdür Dede, son yıllardaki yatırımların yavaş yavaş istihdama dönüş aşamasına geldiğini, sanayi, imalat, hizmetler gibi her sektör düzeyinde eleman talebi oluştuğu ve bu taleplere kamu istihdam kurumu(İŞKUR) olarak üst düzeyde katkı sunmayı öncelikli hedeflerine aldıklarını ifade etti ve bu anlamda işverenlerin açık iş taleplerinin karşılanması noktasında iş buluşmalarının hızla devam ettiğini açıkladı.

Mezarlıklar Detaylı Bir Şekilde Yıkanıyor Mezarlıklar Detaylı Bir Şekilde Yıkanıyor

Müdür Dede, “Daha önce Yalova Belediyesi işbirliği ile Engelsiz kafe tesislerinde engellilere yönelik başlattığımız engelli işveren buluşmalarının da bu yöntem ile devam ettiğini bu uygulama sayesinde birçok engelli vatandaşımız iş sahibi oldu” dedi.

Müdür Dede, “İl Müdürlüğü binamızda düzenlediğimiz mülakat organizasyonları; iş arayanlar ve işverenler tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Çalışma istek ve iradesinde olan, iş arayan vatandaşlarımız için istihdam fırsatı sağlayan toplantılara vatandaşlarımızın ilgisi yoğun oluyor” şeklinde konuşurken, bu yöntem ile iş arayan ve işverenlere mekân ve zaman avantajı sağlamasını yanında, işsizler için istihdama girişin kapısı, işverenler için ise; daha fazla kişiye ulaşarak eleman ihtiyaçlarını kısa zamanda karşılama imkânı sağladığını, bu nedenle tüm işveren ve iş arayanları İŞKUR’un bu hizmetinden daha fazla yararlanmaya davet ettiklerini söyledi.

Müdür Dede, İş arayan vatandaşların kurumun “iskuryalova” sosyal medya hesaplarını takip ederek ilan edilen mülakat görüşme tarihlerinde iş buluşmalarına katılmak üzere İŞKUR’a davet etti.

Editör: Arda Yavuz