TEMA Çınarcık İlçe Sorumlusu Orçun Emrah Eren; “Sivil Toplum Kuruluşları kar amacı gütmez” TEMA Çınarcık İlçe Sorumlusu Orçun Emrah Eren; “Sivil Toplum Kuruluşları kar amacı gütmez”

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Eroğlu, "Bugünkü konumuz 5 Aralık Türk Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verildiği gün. Cumhuriyet devrimlerinin belki de en önemli adımlarından biridir. 1934 yılında birçok medeni ülkelerin dışında ilk defa bize verilmiş ve bizim için gurur verici. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e minnetimiz çok büyük. İngiltere'de kadınlar sokaklarda bizim Türk kadınlarından neyimiz eksik gibi pankartlarla yürüdüğü esnada biz bu haklara sahip olmuşuz.
İlk yıllarda kadınlar, seçmen olmanın dışında seçilmişlerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de 18 milletvekili olarak girmişlerdir. 89 yıl geçti. Bugün baktığımızda yerelde veya ulusalda kadınlarımız mecliste istediğimiz çoğunlukta değil. Nicel olarak belki de varlar ama nitelik olarak bizi temsilen neler yapılıyor? Bunları sorgulamak gerekir. Bu bağlamda bizde kadın meclisi olarak tarihsel sürecin nasıl işlediğiyle ilgili Yeditepe Üniversitesi'nden Yalovalı Doç.Dr Furkan Kaya'yı konferansımıza davet ettik. Bununla ilgili bize paylaşımlarda bulunacak. Tarihsel süreçte kadının neden seçiyor da seçilemiyor kısmını konuşacağız. İl Özel İdaresi Konferans Salonunda dizilerle bunları paylaşacak. Belki interaktif de olacak. Kadınlar soracaklar neden biz kadınlar siyasete bu kadar geriden katılıyoruz ya da katılamıyoruz. Siyasi partilerin kadın kotaları belki konuşulacak" dedi.

Editör: Arda Yavuz