Başkan Özgür: Hayata Dört Elle Sarıldık Başkan Özgür: Hayata Dört Elle Sarıldık

2019 yılından beri Koru Beldesi Atakent Mahallesi muhtarlığı görevi üstlenen Ali Başkan, evli ve 2 çocuk babasıdır. 1999 Gölcük depreminden sonra inşa edilen deprem konutlarının olduğu mahallesinin tahmini olarak yaklaşık 3400 nüfustan oluştuğunu dile getiren Ali Başkan, yaz aylarında mahalle nüfusunun iki kat arttığını dile getirdi. Konuyla ilgili, “Turistik bir yer olduğu için Koru Beldesi, Marmara’nın en güzel yeri olduğu için, dağ ve denizin dibinde olduğu için biraz göç alıyoruz. Turizm olarak da tercih ediliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Muhtar Başkan, Koru’ya şehir dışından gelen vatandaşlarla ilgili yaptığı açıklamasında, “Genelde çevre illerden, İstanbul’dan, Kocaeli’den, Bursa’dan, İzmit tarafından, Bolu, Ankara tarafından ve çevre illerden geliyorlar genelde yazlık amaçlı kullandıkları için. Daha önceden mevcut daireleri olduğu için.” ifadelerini kullandı.

Koru Atakent Mahallesi Muhtarı Ali Başkan, yaz aylarında Koru’ya kalmaya gelen vatandaşlar ile ilgili, “Çok iyi, aile gibiyiz. Senelerden beri geldikleri için aşağı yukarı 22 yıllık bir mahalle burası, çok iç içe geçmişler, çok iyiler. Herkes ismiyle hitap ediyor. Birbirlerini tanıyorlar. Aile bağları ve insan ilişkileri çok iyi. Biraz da eğitim seviyesi yüksek kişiler olduğu için, insanları seviyorlar.” şeklinde konuştu. Mahallesindeki herkesi tanıdığını belirten Başkan, “Mahallemin %100’ünü tanıyorum. Herkesi sima ve isim olarak biliyorum.” dedi.

Mahallesinin ihtiyaç ve taleplerini vatandaşların isteklerine hitaben, “Mahallemizin istek ve taleplerini bize yakın olan belde belediyesi, Koru Belediyesi, Kaymakamlıktan, Çınarcık Belediyesi’nden karşılıyoruz. Su problemimiz yok. Yer olarak Çınarcık Belediyesi’nin deposunu kullanıyoruz. Herhangi bir su problemi yaşamıyoruz. Ufak tefek 1-2 saatlik kesintilerimiz oluyor fakat onları da belediyeler sağ olsun hallediyorlar.” diyerek mahallesinde su problemi yaşanmadığını dile getirdi.

“Ulaşım sorunumuz yok”

Mahallesindeki ulaşım durumuyla ilgili, “Hiçbir ulaşım sorunumuz yok. Özel halk otobüsümüz var belediyenin. Belediyeye bağlı halk otobüsümüz var ve minibüs firmaları var. Onlar tarafından saat 6:30’da başlar, gece saat 00:00’a kadar yazları saat 1-2’ye kadar sürer. Halkımızın ulaşım konusunda hiçbir sıkıntısı yok.” şeklinde konuştu.

Mahallesindeki okula giden öğrencilerle ilgili olarak Muhtar Başkan, “Hayır. Gülkent İlk ve Orta Okulu var. Aşağı yukarı 600 öğrencimiz var burada. Okul ve öğretmenden yana çok iyi bir okul. Öğrenciden yana da çok iyi bir okul. Ortaburun ve Çalıca köylerinde okul olmadığı için 170 tane de taşımalı öğrencimizi alıyoruz buraya. Taşımalı öğrenciler mahallemize geliyor. Burada misafir ediyoruz.” söyleminde bulundu. Muhtar Başkan, lise öğrencilerinin okul durumuyla alakalı, “Çınarcık Anadolu ve Yalova Merkez’deki liseleri kullanıyorlar. Yalova bölgesine iniyorlar.” şeklinde konuşarak röportajımızı noktaladı.

Muhabir/Göktuğ Doğukan YÜKSEL – Kameraman/Tuğba ALTIN

Editör: Rümeysa Şahin