4 Aralık Pazartesi günü saat 10:42’de merkez üssü Gemlik Körfezi’nde olan 5,1 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları devam ederken Marmara Bölgesi’nde yaşayan vatandaşları deprem korkusu sardı. Depremin yaşanmasının ardından Yalova Gazetesi muhabirleri konu ile ilgili uzman kişilerin yorumlarını sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Olası büyük Marmara depremi hakkında uzun zamandır uyarılarda bulunan Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Gemlik Körfezi’nde gerçekleşen depremler hakkında Yalova Gazetesi’ne duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“Sınıfta Kaldık”

Depremin normal bir deprem olduğunu açıklayan Başkan Karaçam, “Gemlik körfezi civarında gerçekleşen depremler normal ama hazır değiliz. Özelikle Marmara depremi olacak, bundan kaçış yok. Biz acilen kentsel dönüşüm yapmalıyız ve depreme karşı eğitimli bir halk olmalıyız” dedi. Deprem sırasında hastanede olduğunu belirten Başkan Karaçam, “O sırada ayaktaydım ve depremi hissetmedim. Hissedenleri izledim, bir panik havası oluştu ve koşuşturma hali vardı. Yani yine sınıfta kaldık. Hastane dönüşünde 2 hanımefendi deprem hakkında konuşuyorlardı. Müsaadelerini isteyip konuşmalarına dahil oldum ve yapmaları gerekenleri anlattım” ifadelerini kullandı. Depreme hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen Başkan Karaçam, “Eğitim şart. Maraş depreminden sonra Maraş’ta gözlemlediğim aksaklıkları kurumlara bildirdim. Ancak hiçbir hareket yok. Önce ilgili birimler harekete geçmeli ve eğitim teşvik edilmeli. İşimiz Marmara depreminde çok zor” şeklinde konuştu.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova’nın Doğalgaz İhtiyacını Karşılamak İçin Enerya Enerji Devrede Yalova’nın Doğalgaz İhtiyacını Karşılamak İçin Enerya Enerji Devrede

Editör: Arda Yavuz