27 Ekim 2017 Cuma günü , Uygulama otelinde katıldığım bir toplantıda gelecek adına umutlandım , uzunca bir zamandır hasret kaldığımız güzel duyguları yaşamak gerçekten insanlara iyi geliyor. Toplantı sonrası öğretmenlerimizle yaptığımız kısa sohbetlerde genel hava bu yöndeydi.

Toplantıyı Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü düzenlemişti. Milli Eğitim müdürü Ali TOSUN ve yardımcılarının ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltılı toplantının konukları , emekli olmuş öğretmenlerimizdi. Toplantının amacı da , emekli olan öğretmenlerimizi hatırlamak ve onların varlığından güç almaktı.

Büyük çoğunluğunu yakından tanıdığım duayen öğretmenlerimiz ilerleyen yaşlarına rağmen hatırlanmış olmaktan ve değer verilmekten son derece mutlu oldular. İçlerinden üçü lise yıllarından benim de öğretmenlerimdi. Aradan geçen onlarca yıla rağmen fikren ve ruhen hala taptaze ve yaşadıkları kente hizmet etmek için enerji dolu idiler. Büyük çoğunluğu 70 , 80 hatta 90 lı yaşlarda olmalarına rağmen güçlü ve dinçtiler.

Milli Eğitim İl Müdürü Ali TOSUN beyin açış konuşmasından sonra pek çoğu söz aldılar ve tamamı eğitim sistemimizin öğrencilere nasıl daha iyi hizmet verebilir, şehrimize ve ülkemize faydalı olabilecek öğrenciler nasıl yetiştirilir’i konuştular. Bu konu da edinmiş oldukları deneyimlerini ve tecrübelerini paylaştılar. İnanın hiç biri şahsi bir konuyu gündeme taşımadı , ülke ve şehrin sorunları üzerinde odaklandılar. Yalova’ya yaraşır bir öğretmen evinin özlemini dile getirdiler. Onların bu gurur verici duruşları ve Milli Eğitim Müdürlüğünün bu öğretmenlerimizin fikirlerine karşı yaklaşımları beni gelecek adına umutlandırdı . ‘’ İşte ‘’ dedim , ‘’ eğitime bir ömür adamış emekli öğretmenlerimizin ve okul müdürlerimizin tecrübelerinden ve deneyimlerinden yararlanarak geleceğe yönelik planlamalar yapacak aklı selim kadrolar görev başında ‘’ Böyle bir toplantının yapılması bile, başlı başına takdire şayandır.

Maalesef uzunca bir süredir Milli Eğitim sistemimizin yap boz tahtasına dönmesi, gelecek adına bütün umutlarımı kırmıştı. Araştırmayan , sorgulamayan , bilimsel düşünceden ve sanattan uzaklaşan nesillerin varlığı ile nerelere savrulacağımızın endişesini taşımaktayım. Bizi gelişmiş ülkeler seviyesine ulaştıracak ve onlarla yarışır hale getirecek olan tek sistem eğitim sistemimizdir.

Vatanını , milletini seven, çalışkan , aydınlık , demokrasinin ve özgürlüğün farkına varmış nesillerin yetişmesi sadece ve sadece eğitim sisteminin mükemmel çalışması ile sağlanabilir. İlk olarak çocuklarımıza bu değerleri aşılayabilecek öğretmenlerimizi motive etmek ve onları hazırlamakla yola çıkmalıyız. Siyasetin ideolojik yaklaşımlarından arındırılmış Milli Eğitim Sisteminin tesisi ile arzuladığımız bu ideallere kavuşabiliriz . Makamlar gelip geçer, önemli olan, görev süresinde güzel şekilde anılabilecek bir iz bırakabilmektir.

Toplantıya iştirak eden , yakından tanıdığım, Aziz DENİZ , Abdurrahman GEZER, Mesude ENGİN , Lemi NEYİM ve diğer bütün öğretmenlerime sağlık, mutluluk dolu nice uzun yıllar diliyorum.

Toplantıyı tertip eden Milli Eğitim Müdürümüz Ali TOSUN beye ve ekibine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gelecek adına bizleri umutlandırdınız var olun efendim.