Türkiye’nin asıl meselelerini ekonomi, sığınmacılar, deprem ve depreme hazırlık, adalet sistemi, eğitim sistemi olarak belirten Emin Şirin, seçimi kimin kazanıp kazanmayacağının bu problemleri etkilemeyeceğini belirtti.

Muhalefet milletvekillerinin mecliste etkilerinin olmadığını söyleyen 22. Dönem Milletvekili Emin Şirin, “Kusura bakmasınlar hiçbir işe yaramıyorlar. 262 tane muhalefet milletvekili var, fonksiyonları Türkiye’de sıfır. Hangisiyle konuşsam, “Niye oturuyorsunuz orada?” diye soruyorum. Milletvekili olduk diyorlar. “Ne yapıyorsunuz orada?” diyorum. “Soru önergesi veriyoruz, iktidar kabul etmiyor. Kanun teklifi veriyoruz, iktidar dikkate almıyor.” diye cevaplıyorlar. Madem bu kadar dikkate alınmıyorsunuz, neden oturuyorsunuz orada? Sine-i millete dönün, 262’niz birlikte istifa ettiğiniz taktirde, Türkiye seçime gidecek. İstifanızı kabul etmezlerse siz istifanızı verirsiniz. Milletvekili maaşlarınızı hepsini de depremzedelere hibe edersiniz. O meclise gelmezseniz, bakalım o meclis çalışabiliyor mu? Türkiye seçime gidiyor mu, gitmiyor mu?” dedi.

Yeni müfredat taslağı hazırlandı Yeni müfredat taslağı hazırlandı

Muhalefet milletvekillerinin komisyonlara katılmadıkları taktirde çoğunluğun katılımıyla alınacak kararların siyasi meşruiyetinin olmayacağını belirten Şirin, “Sultanizm Türkiye’ye geldiyse, bir parti devleti varsa muhalefet milletvekillerinin meclisteki varlığı bu ucube sistemi meşru göstermeye yarıyor. Yasama organı çalışmıyor, yasama organının muhalefeti dikkate alan hiçbir tarafı yok. Bir parti devletinin içinde sarayın istediğini icra etmek dışında hiçbir fonksiyonu kalmamış durumda. Meclisteki 262 muhalefet milletvekilinin milletvekili olduğunu hatırlaması lazım.” şeklinde konuştu.

Emin Sirin Milletvekili Meclis MuhalefetEmin Şirin Kimdir?

1948 yılında Mısır İskenderiye'de dünyaya gelen Emin Şirin, Robert Koleji Üniversitesi ardından Arizona Eyalet Üniversitesi'nde eğitim görmüştür.

İsviçre'de petrol ve hammadde ticareti yapan bir şirketi bulunan Emin Şirin'in bu şirketi Körfez Savaşı sırasında batmış ve ardından Akşam Gazetesi'nde çalışmaya başlamıştır. O dönem gazetenin başında Emin Şirin'in eski eşi Nazlı Ilıcak'ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak bulunmaktaydı.AKP 'nin ilk dönem milletvekillerinden olan Emin Şirin, 2002 yılında yapılan genel seçimlerde AKP İstanbul Milletvekili olmuştur. 1 sene sonra AKP'den ayrılan Emin Şirin, Liberal Demokrat Parti'ye geçmiştir. 2004 yılına kadar da bu partinin genel başkanı olarak görev almıştır.

Görüş ayrılıkları nedeniyle ayrıldığı LDP'den sonra ise Anavatan Partisi'ne katılan Emin Şirin buradan da istifa etmiş ve Cem Uzan döneminde Genç Parti'ye geçmiştir. Ergenekon Davası soruşturmalarında sanık durumuna düşen Emin Şirin hakkında istenen 7,5 yıllık hapis cezası nedeniyle yurt dışına kaçmış ve bir süre yurt dışında yaşamıştır.

Editör: Uğur TEZCAN